Pirmadienį centre apgyvendinti 83 migrantai, iš jų 38 vaikai ir viena moteris su negalia.

Didžioji dalis Naujininkuose apsigyvenusių migrantų (73) yra irakiečiai, taip pat 5 sirai ir 5 afganistaniečiai. Migrantai į Vilnių atvyko iš Medininkų modulinių namelių (63) ir Kazitiškių savivaldybės (20).

Planuojama, kad per spalio mėnesį Naujininkuose bus apgyvendinta dar apie 200 migrantų.

Kaip antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, neteisėti migrantai čia galės patys gamintis maistą, greitu metu bus atidaryta parduotuvė, medicinos punktas.

Vaikai šiame pabėgėlių priėmimo centre sulauks ne tik užimtumo, bet ir ugdymo. Užimtumą planuojama suteikti ir suaugusiems asmenims.

„Planuojama atkelti ir daugiau, dabar pritaikomi pastato kiti aukštai, reikia rekonstrukcijos jiems. Šiuo metu tik į vieną aukštą neteisėti migrantai atkeliami. Kai bus sutvarkyta, bent apie 200 žmonių čia bus atkelti“, – sakė M. Navickienė.

Ji teigė, jog šioje neteisėtų migrantų apgyvendinimo vietoje apgyvendinti asmenys daugiausia iš Medininkų modulinių namelių.

„Pagal pažeidžiamumą – žmonės su vaikais, ypač su kūdikiais. Nes su kūdikiais gyventi moduliniuose nameliuose nėra taip patogu“, – sakė ministrė.

Į šalį šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija. Rugpjūčio pradžioje siekiant stabdyti neteisėtą migraciją pasienyje imta naudoti apgręžimo politiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (773)