Kaip teigė į „Delfi“ kreipęsis skaitytojas, šiuo metu vaizdas prie minėtos arenos atrodo kaip „Akropolis“ per JAMAM dieną kartu su Kalėdom sudėjus.

„Iš visų pusių kamščiai, nes nežmoniškas kiekis mašinų eilėse prie testavimo punktų. Nuotrauka iš ten, bet tikrojo masto neperteikia“, – tikino jis.

G. Ropaitė-Beigė „Delfi“ komentavo, kad situacija jiems yra žinoma.

„Taip atsitiko todėl, kad tikriausiai turime labai daug nepareigingai besielgiančių mūsų tautiečių, kurie užsiregistruoja ir realiai rezervuoja tas visas vietas, bet galiausiai neatvyksta arba atvyksta, bet veržiasi ne nurodytu laiku.

Kitas dalykas, kad dažnai sulaukdavome klausimų, kodėl užsiregistruoti yra neįmanoma ir vis nerodė punktuose vietų, tai mes net nesuprasdavome, kokia čia problema. Praeitą savaitę bandėme tai aiškintis ir paaiškėjo, kad tikrai buvo toks dalykas“, – sakė ji.
Vis dėlto vadovė pabrėžė, kad žmonės tikrai nesilaiko to, kas yra nurodyta žinutėse.

„Praeitą ir užpraeitą savaitę buvo per pamainą atvykstančių po šimtą žmonių ne savo laiku. Galite įsivaizduoti ką reiškia šimtas mašinų, kai viskas yra suprogramuota po minutę ar pusantros per registraciją. Taip ir išeina. Kita vertus, kai žmonės išlaukia tą visą eilę, mes nenorime išvaryti tos mašinos, nes tada dar kartą užprogramuotume konfliktą. Taigi, konfliktas trunka daug ilgiau negu, kad mes aptarnautume“, – teigė G. Ropaitė-Beigė.

Jos teigimu, gaila tik tų žmonių, kurie pareigingai elgiasi ir atvažiuoja laiku.

„Tas nepareigingumas kartais atsiranda ir dėl to, kad turime tiek daug nenustatytų atvejų mokyklose, kadangi mes tėveliams komunikuojame, jog vežkite vaikus čia kuo greičiau ir be eilės, kai norime nustatyti tiksliai užsikrėtusius po teigiamo kaupinio.

Praeitą penktadienį nustatyti 82 teigiami kaupiniai Vilniaus ugdymo įstaigose. Tai galite pabandyti padauginti jį iš 5, tai kiek reikėjo ištestuoti skubiai vaikų. Taigi, sudarome galimybę vaikams be eilės važiuoti, o tėvai negali laiku užsiregistruoti, nes yra žmonės, kurie piktybiškai užima vietą ir neatvažiuoja.“

Vadovė pateikė pavyzdį, kai tėvai nori važiuoti tą pačią dieną, bet neranda vietos, todėl registruojasi kitai dienai.

„Tačiau jeigu būtų atšaukiančių registraciją žmonių, kurie nebeturi galimybės važiuoti, tai sistema normaliai veiktų. Deja, jie to nepadaro ir laiko tą registraciją. Taigi, tuomet ir turime tų visų dalykų nesuvaldymą. Tėvai užsiregistruoja kitai dienai, bet nelaukę atvyksta tą pačią ir tada nebeturime tvarkingos sistemos.“

„Delfi“ primena, kad praėjusią parą, sekmadienį, Lietuvoje patvirtinti 1043 nauji koronaviruso (COVID-19) atvejai, mirė 14 žmonių, pranešė Statistikos departamentas. Bet kuria skiepo doze paskiepyti 241 asmuo.

Nuo pandemijos pradžios dėl COVID-19 viruso sukeltos ligos mirė 4930 žmonių.

Praėjusią parą mirė du 40-49 metų, po vieną 50-59, 60-69 ir 90-99 metų, keturi 70-79 ir penki 80-89 metų amžiaus grupėms priklausantys asmenys. 10 iš jų nebuvo paskiepyti.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, paskutinių 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai – 1360. Naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, šiuo metu siekia 622,6 atvejo.

Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 dienas sudaro 6,8 proc., o galimai imunitetą įgijo jau 67,6 proc. asmenų. Iš viso iki šiol pasveiko 299 267 asmenys, šiuo metu serga – 15 406.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)