ES Baltijos jūros regiono strategija – 2009 m. patvirtinta pirmoji pavyzdinė ES makroregioninė strategija, kurią įgyvendina aštuonios ES valstybės narės (Estija, Danija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Suomija, Švedija, Vokietija) ir 4 dalyvaujančios ne ES valstybės (Islandija, Norvegija, Rusija, Baltarusija). Įgyvendinant strategiją siekiama stiprinti Baltijos jūrą supančių ES valstybių narių bendradarbiavimą įveikiant bendrus iššūkius.

Sesijoje nuotoliniu būdu taip pat dalyvaus Švedijos, Estijos, Lenkijos, Latvijos premjerai, iš studijos Kaune – Lietuvoje besilankantis Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generalinis sekretorius Mathiasas Cormannas. Forumo dalyvius vaizdo žinute pasveikins ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

Pagrindinis metinio forumo tikslas – atgaivinti politinį dėmesį Strategijai, skatinti atsigavimą po COVID-19 pandemijos ir „pasikrauti“ žaliajai, skaitmeninei regiono transformacijai į Strategijos įgyvendinimą įtraukiant naujų organizacijų.

Lietuvos premjerė pasveikins forumo dalyvius ir dalyvaus diskusijoje apie žalią, skaitmeninį, tvarų ir įtraukų Baltijos jūros regiono atsigavimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)