„Mano nuomone, tai yra asmeninis žmogaus pasirinkimas. Niekada neturėjau ambicijų būti partijos pirmininke, sakiau, kad kai manysiu, jog man yra metas įstoti į partiją, aš į ją įstosiu. Tai yra visiškai mano asmeninis sprendimas ir niekas nepasikeitė“, – konservatorių suvažiavimo metu žurnalistams komentavo I. Šimonytė.

„Jeigu neįstojau, matyt, man dar nebuvo tokio meto arba aš nejaučiau tokio poreikio, kad štai šiandien paimsiu ir tą sprendimą padarysiu. Man tai yra asmeninio apsisprendimo klausimas“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

Paklausta, kaip vertina opozicijos atstovo Sauliaus Skvernelio raginimus „perkrauti“ Vyriausybę, atleidžiant kai kuriuos ministrus, I. Šimonytė teigė, kad nemato tam reikalo.

„Kai jis perkrovė Vyriausybę ir iš Vyriausybės visas moteris atleido, tai neatsimenu, ar kažkas ten labai smarkiai Vyriausybės darbe pagerėjo. Jeigu aš ar kažkuris ministras matytų reikalą keisti savo darbo vietą, tie keitimai būtų daryti. Dabar tai yra pono Skvernelio nuomonė ir kas gi gali pykti už jo nuomonę“, – kalbėjo premjerė.

TS-LKD suvažiavime sekmadienį apsilankiusi Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigė, kad Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus ir ragino jį greičiau priimti.

„Tai nėra Vyriausybės programos klausimas. Aš suprantu, kad tai yra klausimas, kuris intriguoja, kurį norima visą laiką iškelti į darbotvarkę ir labai gaila, kad tai yra klausimas, kuris taip pat yra tapęs politikų, kurie neturi jokios kitos darbotvarkės, pagrindiniu darbotvarkės klausimu.

Būtent todėl, mano nuomone, nuosaikiems politikams yra svarbu rasti sutarimą šiuo klausimu, jį priimti ir išspręsti. Kitaip mes penime žmones, kurie nieko daugiau neturi politikoje pasakyti, kaip tik tai kovoto šventą karą, nesvarbu prieš ką“, – komentavo I. Šimonytė.

Ji patikino palaikanti lyčiai neutralią partnerystę.

„Mano asmeninę nuomonę visi puikiai žino. Aš rėmiau šį sprendimą, remiu ir remsiu, bet ar jis susilauks reikiamo palaikymo Seime, kad būtų priimtas... Na, dirbsime ir matysime“, – pridūrė premjerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1104)