„Visų pirma tai yra pasitikėjimas už nuveiktus darbus, įvertinimas to, kas buvo pasiekta“, – partijos suvažiavime pakartotinį jo išrinkimą konservatorių pirmininku sekmadienį žurnalistams komentavo politikas.

Jis taip pat patikino, kad laiko vadovauti partijai bei eiti užsienio reikalų ministro pareigas užtenka.

„Aš manau, kad partija dabar yra labai aiškiai susimobilizavusi. Tikrai jaučiame didelį palaikymą darbams“, – akcentavo G. Landsbergis.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukęs Saulius Skvernelis naujienų agentūrai Elta teigė, kad Vyriausybę reikia „perkrauti“ – atleisti dalį visuomenės pasitikėjimo neturinčių ministrų.

Vis dėlto G. Landsbergis tokį S. Skvernelio komentarą įvertino kritiškai.

„Aš gerbiu S. Skvernelį vien už tai, kad jis yra praktiškai vienintelis iš visų opozicijos lyderių, esantis Seime. Vienintelis žmogus, kuris nepabūgo, nenukeliavo kažkur vadovauti kitiems dalykas ar užsiimti kitais darbais ir jis, būdamas Seime, mato tą padėtį. Tai čia bendrai apie jį“, – sakė TS-LKD lyderis.

Tačiau problema, pasak G. Landsbergio, yra tai, jog iš S. Skvernelio jis, vertindamas buvusios Vyriausybės veiklą, nelabai laukia patarimų.

Saulius Skvernelis

„Aš atsimenu jo žodžius apie poną Narkevičių ir kokiais jis argumentais jį gynė. Žmonės, kurie tuo metu neturėjo jokio visuomenės palaikymo, nesprendė jokių krizių, o tiesiog jas kūrė – fiziškai buvo atsakingi už naujų krizių valstybėje kūrimą. Ir jie jam tiko.

Jeigu jo suvokimas apie žmones, kurie turi būti Vyriausybėje yra nepasikeitęs, o nematau priežasčių, kodėl jis turėtų būti pasikeitęs, tai turbūt aš iš jo patarimų kol kas nelaukčiau“, – komentavo konservatorių pirmininkas.

Į klausimą, kokie dabar jo, kaip partijos lyderio, prioritetai, G. Landsbergis atsakė, kad svarbu išlaikyti esamą kryptį bei užtikrinti Vyriausybės darbus.

„Mano asmeninis uždavinys partijai – manau, kad yra ypatingai svarbu išlaikyti kryptį, kurią drauge su komanda mes 6 metus brėžėme: centro-dešinės“, – akcentavo politikas.

„Dėl to mano uždavinys yra valstybiška centro-dešinės partija, kurios uždavinys yra tvirta, stipri valstybė, su visu, kas iš tuo išeina“, – patikino G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)