„Mes nesirenkame laikmečio, kuriame gyvename, bet galime rinktis, kaip gyventi ir ką padaryti mums skirtu laiku“, – kalbos pradžioje sakė premjerė.

Ji atkreipė dėmesį, kad konservatoriams ir liberalams vis tenka atsakomybė krizių metu.

„Kvaila būtų dejuoti dėl to, ko negali pakeisti. Svarbiausia sąžiningai, išmintingai ir nuoširdžiai padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji teigė norinti pasidžiaugti, kad Lietuvoje skiepijimo rezultatai, palyginti su kitomis valstybėmis, yra neblogi.

„Bet negaliu, nes kiekviena gyvybė, kurią pasiglemžė kovidas, yra viena mirtimi per daug. Todėl sakiau ir sakysiu, kad darysiu viską, kovodama už žmonių gyvybes, jų saugumą ir ateitį, net jei tam prireiks nepopuliarių sprendimų“, – akcentavo I. Šimonytė.

Pandemijos valdyme kiekvienas pasiskiepijęs žmogus, pasak jos, yra svarbus. I. Šimonytė padėkojo jiems.

„Mes negalime tapti nepažeidžiami ar gauti šimtarocentinių garantijų, kad mūsų niekada niekas nesužeis, bet mes galime pasiimti mums duodamus skydus ir kaip įmanoma labiau apsisaugoti bei apsaugoti šalia esančius nuo tame mūšio lauke lekiančių strėlių. Tai mūsų pareiga ir atsakomybė“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

„Būčiau kur kas laimingesnė, jei būtų galima apsieiti be ribojimų ir kasdienybės įpročių pokyčių“, – akcentavo ji.

I. Šimonytė taip pat kalbėjo, kad asmeninė laisvė turėtų būti neatsiejama nuo atsakomybės.

„Deja, gana dažnai Lietuvoje tariama laisvė tampa pretenzija į egoizmą“, – pastebėjo ji.

„Vis dar nenormaliai daug laiko skiriama tam, kad sugalvotų, kaip reikalavimus apeiti, tarsi jie nustatyti dėl pačių reikalavimų“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerė taip pat pažymėjo, kad nėra lengva prognozuoti tolesnę koronaviruso pandemijos eigą.

„Privalome daryti viską, kas nuo mūsų priklauso, bet tai turi daryti ne tik Vyriausybė, ne tik Seimas, bet ir kiekvienas pilietis, ko nuolankiai jūsų visų prašau“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

Ji situaciją įvardijo kaip „solidarumo, atsakingumo ir empatijos egzaminą“.

„Aš tikrai noriu tikėti, kad mes jį vis tiek išlaikysime“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė savo kalboje taip pat išskyrė ir Aliaksandro Lukašenkos režimo iššūkius.

„Negali varžytis prie šachmatų lentos su tais, kurie, užuot judinę figūras pagal taisykles, tiesiog trenkia lenta per galvą“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)