A. Armonaitė koalicijos kolegoms sakė, kad konservatoriai visada buvo partija, kuri stovėjo už valstybę.

„Pagundų parduoti, daryti kompromisus dėl valstybės egzistavimo visada buvo. Buvo raginimų neskubėti skelbti nepriklausomybės, kažko neerzinti, nepykdyti. Šiandien viskas sukasi ratu ir vėl girdime, kad reikia derėtis su diktatoriais ar teroristiniais režimais, kad nereikia skubėti su žmogaus teisėmis, kad būtų neblogai vertybinius klausimus, kurie gali kažką supykdyti, atidėti į šoną, padėti į stalčių“, – sakė Laisvės partijos lyderė.

Vis dėlto, pasak jos, stuburas politikoje yra esminė savybė.

„Gyvename laikais, kai reikia rinktis ir rinktis turime dažnai sunkius, o ne lengvus kelius. Politinis stuburas ir principai, sunkių, o ne lengviausių kelių pasirinkimas yra tai, kas sieja Laisvės partiją ir Tėvynės sąjungą“, – akcentavo A. Armonaitė.

Kalboje politikė taip pat prabilo ir apie žmogaus teises bei progreso siekį.

„Gyvename XXI amžiuje, esame Vakarų visuomenės dalimi, bet kai kuriais žmogaus teisių klausimais, deja, Europos žemėlapyje vis dar esame nuspalvinti ta pačia spalva, kaip Rusija ar Baltarusija. Turime tai pakeisti ir, būsiu atvira, tai pakeisti galime tik kartu“, – kalbėjo ji.

Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus. Klausimas tik vienas – ar tai įvyks anksčiau, ar vėliau. Padarykime viską, kad tai įvyktų anksčiau. Kitos šalys pamatė – dangus nesugriūva, šeima išlieka. Tiesiog daugiau žmonių jaučiasi laimingi ir priimami savo valstybės“, – teigė A. Armonaitė.

Krizės, tęsė politikė, suteikia šansą įvykdyti svarbias valstybės transformacijas.

„Žmonių protas, drąsa ir inovatyvumas bus tai, kas ves šį šimtmetį mūsų valstybę į priekį“, – sakė ji,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1122)