Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) penktadienį informavo BNS, kad iki 6-tos val. ryto ugniagesiai 10 kartų vyko šalinti ant važiuojamosios dalies užvirtusių medžių.

Pranešimų apie sugadintą turtą ar sužeistus asmenis negauta. PAGD nurodė, kad informacija dar gali kisti ir būti tikslinama, nes penktadienio rytą dar gaunami nauji pranešimai apie vėtros padarinius.

Vakare kai kurie gyventojai gavo įspėjamąsias žinutes apie audringą orą. Prognozuojama, kad stiprus vėjas gali išsilaikyti iki penktadienio 22 val. vakaro.

Informaciją apie situaciją po nakties Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste jo direkcijos atstovai žada pateikti vėliau penktadienį.

Meteo.lt duomenimis, Klaipėdoje (24 m. aukštyje) ketvirtadienį vėjas nuosekliai stiprėjo visą dieną. O 20:41 val. buvo fiksuotas beveik 20 m/s (71 km/h) vėjo gūsis.

„Artimiausiomis dienomis Lietuvoje numatoma didesnė šiluma, tačiau orai bus tokie, kad nesinorės galvoti apie pasivaikščiojimus lauke“, – DELFI tikino Gismeteo.lt direktorius Kęstutis Petkevičius. Jo teigimu, lengviau atsikvėpti bus galima tik sekmadienį.

Išplaukti iš Klaipėdos uosto dėl stipraus vėjo negali du laivai

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Klaipėdos uoste dėl sustiprėjusio vėjo pradėta riboti laivyba. Kaip penktadienio rytą praneša Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, šiuo metu gūsiais fiksuojamas 22 m/s stiprumo vėjas, o bangų aukštis jūroje siekia 4 metrus.

Dėl sustiprėjusio vėjo uoste incidentų neužfiksuota. Išoriniame reide įplaukti į uostą šiuo metu laukia vienas laivas, išplaukti iš uosto dėl stipraus vėjo negali du laivai.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiaurės vakarų vėjas pajūryje bus stiprus ir penktadienį dieną, jo gūsiai sieks 21–23 m/s.

Šalies keliai daugiausia šlapi, lyja didžiojoje šalies dalyje

Lietuvoje penktadienio rytą dėl buvusio ar tebesitęsiančio lietaus valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis yra drėgnų kelių ruožų, praneša kelininkai.

Didžiojoje šalies dalyje lyja, tik Panevėžio, Telšių ir Tauragės apskrityse be kritulių. Oro temperatūra rytą svyravo nuo 8 iki 12 laipsnių šilumos.

Galinga audra slenka per Lietuvą

Šiandien per Lietuvą keliaus galingas ir aktyvus ciklonas. Numatomi debesuoti, vietomis (daugiausia Pietvakariuose) bus su pragiedruliais.

Daugelyje rajonų palis, vyraus trumpi lietūs. Rytą vėjas dar pūs iš pietvakarių, bet jau iki vidudienio keis kryptį į šiaurės vakarų. Bus smarkus, daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s, pajūryje 21–23 m/s.
Įdienojus temperatūra pasiskirstys nuo 10 laipsnių šilumos pietrytiniuose rajonuose, daug kur vyraus 11–13, pajūryje išliks šilčiausia ten bus tarp 14–15 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį per šalį slinks šiltasis atmosferos frontas. Vyraus niūrus ir darganoti orai. Lietus lankysis visoje šalyje. Vėjas ir toliau nerims, pūs iš vakarų, pietvakarių, prie jūros bus gūsingesnis, 15–18 m/s. Stori debesys neleis orui sparčiai atvėsti, tad paryčiais termometrai rodys tarp 6–11, vakariniame šalies pakraštyje 12–14 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną vyraus debesuoti orai, tačiau vakarop pradedant vakariniais rajonais dangus ims po truputį giedrėti, pasirodys vis daugiau pragiedrulių. Lietus numatomas visoje šalyje, tačiau keis pobūdį iš ištisinio į trumpalaikį, vietomis nulyti gali ir ne kartą. Vėjas vakarų, pietvakarių, pereinantis į šiaurės vakarų. Daug kur gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Šią diena oras sušils iki 13–17 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)