Tiek A. Dulkys, tiek A. Veryga džiaugėsi susitikimu.

„Pagyriau už ministerijos poziciją dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų – tikrai džiaugiuosi, kad išlieka nuoseklumas, bet, aišku, turėjome daug klausimų, ne į visus gavau atsakymus arba bent jau konkrečių atsakymų į kai ką negavau“, – LNK po susitikimo sakė A. Veryga.

Jis teigė pasigedęs atsakymų vakcinacijos tema.

„Man nėra aiškaus atsakymo, kodėl kai kurie mechanizmai nėra įveiklinti. Aišku, mūsų kolegoms frakcijoje, kaip ir daugeliui Lietuvoje, rūpėjo planuojama sveikatos priežiūros įstaigų pertvarka ir norėjome konkretesnių atsakymų“, – kalbėjo buvęs ministras.

A. Veryga neslėpė besitikintis gauti atsakymus Seimo Sveikatos reikalų komitete.

Visgi jis teigė, kad tokių susitikimų su A. Dulkiu turėtų būti daugiau.

„Gal tada ir nesusišnekėjimų būtų mažiau“, – svarstė A. Veryga.

Aurelijus Veryga

Savo ruožtu A. Dulkys teigė, kad išklausė „valstiečių“ frakcijos klausimus bei pastebėjimus įvairiais klausimais, įskaitant sveikatos priežiūros įstaigų pertvarką.

„Išgirdau įdomių įžvalgų. Kai kurias jas turėčiau, matyt, dar gerai apgalvoti, nes ne visoms gal aš irgi pritariu. Mano ir komandos noras yra, inicijuojant sveikatos apsaugos reformą, daugiau įtraukti savivaldą“, – komentavo ministras.

Kaip juokavo, visa gauta kritika, pasak jo, yra pelnyta, nes klaidos neišvengiamos.

„Taigi kurį dabar ES sveikatos ministrą kritikuoja nepelnytai? Žinoma, kad pelnytai. Aš manau, kad visus politikus reikia kritikuoti ir bet kuris kritikavimas bus pelnytas. Aš kiekvieną dieną dirbu, kiekvieną dieną darau klaidas ir kiekvieną rytą pradedu su mintimi, kad šiandien padarysiu tikrai viską, ką galiu geriausia, bet tai nereiškia, kad aš šiandien pritariu viskam, ką išgirdau“, – pripažino A. Dulkys.

Arūnas Dulkys

Turi pagrindinį prašymą

Buvęs sveikatos apsaugos ministras A Veryga atkreipė dėmesį, kad daug pasiūlymų, susijusių su pandemijos valdymu, LVŽS yra pateikę Šešėlinės vyriausybės formatu ir bendrai Seimo salėje.

„Pagrindinis noras ir pagrindinis prašymas yra daug kartų išsakytas vis tik nesiblaškyti. Aš matau daug tokio blaškymosi ir tam tikrą energijos švaistymą ten, kur dar nereikia jo švaistyti, – kad ir apie trečiąją vakcinos dozę.

Yra gerų iniciatyvų, kurios iki šiol nėra pilnai įveiklintos. Aš džiaugiuosi, ministras pasakė, kad jau daugiau rajonų į paštininkų, slaugytojų formatą, kur yra važiuojama į namus, bet dabar mes jau turime rugsėjo vidurį“, – sakė A. Veryga.

Dėl to jis palinkėjo A. Dulkiui susidėlioti darbus pagal prioritetus ir ką galima – atidėti į šoną.

„Svarbu yra viskas, visi dalykai, bet mokėti prioritetizuoti, imtis tų dalykų, kurie leistų apsaugoti sistemą, yra kritiškai, ypatingai svarbu“, – pridūrė A. Veryga.