Pasak G. Nausėdos užsienio politikos grupės vadovės, visuomenė ne visada supranta, ką reiškia karantino sąvoka.

„Problema turbūt ta, kad žodis karantinas įgavo labai blogą prasmę ir žmonės, deja, ne visada žino, ką reiškia karantinas, kokios priemonės karantino“, – LRT radijui ketvirtadienį transliuotame interviu sakė A. Skaisgirytė.

„Reikėtų kalbėti ne apie grįžtantį karantiną, o apie tai, kokie konkretūs reikalavimai turėtų būti išpildyti tam, kad susirgimų skaičius galėtų mažėti“, – pridūrė ji.

Anot patarėjos, prezidentas mano, kad veiksmingiausias atsakas į pandemiją yra vakcinacija.

„Turėtume tikrai bendrom jėgom susitelkti ir skiepyti, skiepyti, skiepyti kaip įmanoma daugiau žmonių, nes kitokios alternatyvos bent jau šiuo metu nelabai turime“, – kalbėjo A. Skaisgirytė.

Vyriausybė prie svarstymų dėl naujo karantino įvedimo turėtų grįžti kitą savaitę. Ministrų kabinetas sutaria dėl apsauginių kaukių dėvėjimo griežtinimo, tačiau institucijos analizuos, ar tam reikalinga grąžinti karantiną, ar pakaks palikti ekstremalią situaciją.

Blogėjant epidemiologinei situacijai, Lietuva šią savaitę įžengė į blogiausią, „juodąją“, pandemijos spalvinę zoną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)