Taip pat bus apsvarstomi Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės planai mažinti surenkamų mokesčių dalį, kuri atitenka savivaldai, bei kiti klausimai.

„Mes matome, kad savivaldybėms yra numetamos atsakomybės, kurias turėtų prisiimti Vyriausybė, pavyzdžiui, skiepijimo nuo COVID-19 koordinavimas. Taip pat matome daug nesiskaitymo su savivaldybių gyventojais, kada nelegalių migrantų problema sprendžiama paprastų žmonių sąskaita, valdžiai nesuderinus visų nelegalių migrantų apgyvendinimo ir išlaikymo aplinkybių su vietos bendruomenėmis. Abiem atvejais iš Vyriausybės pusės matome ne tik nesiskaitymą ir atsainų požiūrį į regionuose gyvenančių žmonių poreikius, bet ir problemų permetimą ant kitų pečių“, – LVŽS išplatintame pranešime sako partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Prieš metus Lietuvos politinės partijos pasirašė susitarimą, kuriuo buvo siekiama didinti savivaldybių finansinį raštingumą, atsakomybę bei savivaldybių įtaką formuojant ir įgyvendinant regioninės politikos tikslus.

Šešėlinės Vyriausybės vidaus reikalų ministrė Guoda Burokienė sakė, kad nuo dokumento pasirašymo dėl Lietuvos regionų nebuvo padaryta visiškai nieko.

„Lig šiol didėja regionų atskirtis. Sostinė „nuvažiavo“ viena kryptimi, likusi Lietuva – kita. Sunkiau besiverčiančiose savivaldybėse auga ekonominė ir socialinė įtampa, žmonės praranda pasitikėjimą valstybe“, – pranešime teigia G. Burokienė.

Pranešime taip pat nurodoma, kad posėdyje šešėlinė Vyriausybė planuoja reaguoti į tai, jog I. Šimonytės Vyriausybė nesilaiko teisės aktų ir laiku neteikia informacijos bei ignoruoja bet kokias pastangas konstruktyviam dialogui su šešėline Vyriausybe.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)