Pasak LTPF pirmininkės Loretos Soščekienės, pasiūlymo esmė – asmenims, kurių buvimas bei gyvenimas Lietuvoje yra neteisėtas, pritaikius lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos, probacijos vykdymas apylinkės teismo nutartimi būtų keičiamas į išsiuntimą iš Lietuvos teritorijos. Taip pat siūloma tokiems asmenims uždrausti atvykti į Lietuvą likusios neatliktos laisvės atėmimo bausmės laikotarpiu.

„Tokią mintį mes išsakome ne pirmą kartą. Ir ne mes vieni – Teisingumo ministerijai tokias nuostatas pateikė ir Vidaus reikalų ministerija, ir Probacijos tarnyba ne viename bendrame susitikime. Dėl mums nežinomų priežasčių TM ignoruoja didesnę patirtį turinčių pareigūnų pasiūlymus“,- stebisi LTPF pirmininkė.

L. Soščekienė pabrėžia, kad Probacijos tarnyba šiuo metu ir taip yra perkrauta, nuolat tenka kovoti dėl kiekvieno euro, etatų, darbo sąlygų.

„O čia kalbame apie asmenis, kurie neturi teisės būti mūsų šalyje. Jų priežiūra reikalauja išskirtinių sąlygų, nes retas jų kalba tokiomis kalbomis, kuriomis gali su jais susikalbėti mūsų pareigūnai. Esmė paprasta – taip, kaip lietuvis, patekęs į kurią nors šalį neteisėtai ir joje nusikaltęs būna deportuojamas į Lietuvą, taip ir į mūsų šalį patekę nelegalai, turi būti deportuojami į gimtąsias šalis“,- pabrėžia pareigūnų atstovė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)