„Litexpo“ pirmąja, antrąja arba pastiprinamąja trečia vakcina norintys pasiskiepyti gyventojai tai galės padaryti užsiregistravę: https://vakcina.myhybridlab.com/selfregister/vaccine arba paskambinus telefonu 1808. „Litexpo“ vis dar galima pasiskiepyti ir be registracijos, tam tereikia turėti galiojantį asmens dokumentą.

Taip pat gyventojai bus vakcinuojami asmens sveikatos priežiūros įstaigose – poliklinikose, prie kurių jie yra prisirašę. Į vakcinavimo procesą aktyviai jungiasi ir privačios asmens sveikatos priežiūros įstaigos, taigi gyventojai vakciną galės gauti sau įprastose įstaigose. Dėl vakcinacijos asmens sveikatos priežiūros įstaigose reikia kreiptis tiesiogiai į savo gydymo įstaigą.

Kilus nesklandumams dėl vakcinacijos proceso asmens sveikatos priežiūros įstaigose galite kreiptis el. p. vakcina@vilnius.lt. Norintieji pasiskiepyti savo gydymo įstaigoje, apie tai gali pranešti paskambinę į gydymo įstaigą, kurioje yra prisirašę.

Kol visos pirmines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos sudarys galimybes pacientų vakcinacijai, skiepams visada galima pasinaudoti „Litexpo“ patalpose teikiama paslauga.

Primename, kad šiuo metu vykdoma sveikatos apsaugos ministro patvirtintų visuomenės grupių, tarp kurių – sveikatos sistemos, globos įstaigų, socialinės sistemos darbuotojai, vyresni nei 65 metų amžiaus asmenys, vakcinacija sustiprinančiąja trečia vakcinos doze. Vilniečiai, kurie gali skiepytis trečiąja vakcinos doze, turi užsiregistruoti vakcinacijai savarankiškai. Primename, kad registruotis galima internetu https://vakcina.myhybridlab.com/selfregister/vaccine arba paskambinus telefonu 1808.

Pacientai, kuriems teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos, socialinės globos įstaigų gyventojai (kurie negali būti atvežami į vakcinacijos centrą) pagal galimybes trečia vakcinos doze bus skiepijami įstaigoje. Senjorai ir turintieji judėjimo ar kitų sunkių negalių vilniečiai ir toliau gali būti skiepijami namie. Šiuos asmenis arba jų artimuosius prašome kreiptis į paciento asmens sveikatos priežiūros įstaigą.

Atkreipiame dėmesį, kad asmenys sustiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze vakcinuojami ne anksčiau kaip po 180 dienų nuo antrosios COVID-19 vakcinos dozės suleidimo dienos. Detalesnę informaciją apie visas visuomenes grupes, kurios gali skiepytis trečia vakcinos doze, rasite čia:
https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/3c76a5400f3311ec9f09e7df20500045.

Nuo spalio Lukiškių a. ir V. Gerulaičio g. 1 punktai nebedirbs

Lukiškių aikštėje ir V. Gerulaičio g. 1 veikiantys vakcinacijos punktai skaičiuoja paskutiniąsias savaites – nuo spalio pradžios šie punktai nebedirbs, kaip ir skiepobusai.

Lukiškių aikštėje esančiame vakcinacijos centre nuo atidarymo paskiepyta apie 4000 gyventojų. V. Gerulaičio g. vakcinacijos centre – 2700 gyventojų.

Stebint sumažėjusius besiskiepijančiųjų srautus ir vėsntančius orus, nuo spalio nutraukiama skiepobusų veikla. Iki šiol skiepobusuose ir mobiliame autobusiuke paskiepyta apie 33 000 gyventojų.

Kada ir kur sustos skiepobusas

Šią savaitę gyventojai dar gali patogiai pasiskiepyti skiepobuse, ir vakcinų mikroautobuse. Skiepijama bus Šeškinės, Žirmūnų, Naujininkų, Naujamiesčio, Senamiesčio, Justiniškių, Lazdynų, Pašilaičių, Šnipiškių, Fabijoniškių, Antakalnio, Justiniškių, Žvėryno, Pilaitės, Panerių seniūnijose.

Visi norintys pasiskiepyti tai padaryti gali be registracijos skiepobusose, užtenka turėti asmens dokumentą. Maršrutą ir grafiką rasite https://vakcina.vilnius.lt/.

Šią savaitę skiepobusuose ir vakcinų mikroautobuse bus galima pasiskiepyti „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“), „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) ir „Spikevax“ (buvusi „Moderna“) vakcinomis.

Skiepijimas Lukiškių a. ir „Litexpo“ vakcinacijos punktuose

Lukiškių aikštėje esančiame punkte šią savaitę, nuo pirmadienio iki šeštadienio, skiepijama nuo 10 val. iki 20 val., o sekmadienį – nuo 10 val. iki 15 val. Rinktis galima iš kelių rūšių vakcinų: „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“), „Spikevax“ (buvusi „Moderna“) ir „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“) vakcina. „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“) vakcina skiepijami tik iš anksto užsiregistravę asmenys.

„Litexpo“ vakcinacijos centre šią savaitę skiepijama „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“), „Spikevax“ (buvusi „Moderna“) ir „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“) vakcinomis.
Norintys pasirinkti konkretų laiką pirmam skiepui kviečiami registruotis čia – https://vakcina.vilnius.lt/

Gyventojai be registracijos į „Litexpo“ šią savaitę gali atvykti nuo pirmadienio iki penktadienio 10–18 val. Rugsėjo 20–24 d. be registracijos bus galima pasiskiepyti „Comirnaty“, „Vaxzevria“ ir „Spikevax“ vakcinomis.

Savaitgalį (rugsėjo 25–26 d.) „Litexpo“ vakcinavimo centras nedirbs.

Skiepijimas V. Gerulaičio g. 1

Vilniuje vis dar siūloma pasiskiepyti nuo COVID-19 neišlipus iš automobilio. V. Gerulaičio g. 1 gyventojai laukiami darbo dienomis nuo 15 iki 20 val. ir savaitgaliais nuo 9 iki 14 val. Atvykti automobiliu ypač patogu skiepytis senjorams ir turintiems judėjimo problemų. V. Gerulaičio g. 1 vakcinacijos punkte šią savaitę skiepijama „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“), „Spikevax“ (buvusi „Moderna“), „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“) vakcinomis.

Kaip ir kituose Vilniuje veikiančiuose skiepijimo punktuose bei skiepobusuose, V. Gerulaičio g. 1 punkte tai galima padaryti be registracijos, tereikia su savimi turėti asmens dokumentą. Tačiau „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“) vakcina skiepijami tik iš anksto užsiregistravę asmenys. Gyventojai čia gali ateiti ir pėsčiomis – skiepą gaus visi norintieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)