Kaip BNS sakė policijos pareigūnai, Rotušės aikštėje galėtų būti apie 30–40 susirinkusiųjų.

Renginiui prasidėjus, pareigūnai sulaikė vieną prie scenos prisiartinusį neblaivų asmenį.

Dar keliolika žmonių šeštadienio popietę mitinge pasisakiusiųjų kalbų klausėsi nuo lietaus ir vėjo slėpdamiesi po kavinių, kitų pastatų stogeliais.

Šiai akcijai Vilniaus miesto savivaldybė yra išdavusi leidimą. A. Astrauskaitė planavo, kad į mitingą susirinks iki 700 žmonių.

Be to, ji buvo paprašiusi leidimo protestuoti nuo 14 val. iki 20 val., bet savivaldybės prašymu renginys vyks iki 17 valandos.

Pradėdama renginį A. Astrauskaitė teigė esanti nepatenkinta žiniasklaidos elgesiu: esą ją bando išjuokti ir marginalizuoti.

„Vasarą deda nuotraukas iš žiemos laikotarpių, užsimerkusią. Taip tyčiojasi ne tik iš manęs, bet ir kitų kitą nuomonę turinčių, patriotiškų, tėvynę, kalbą, šeimą ginančių žmonių“, – teigė ji.

Gydytojas Eduardas Vaitkus piktinosi vaikų skiepijimu.

„Skiepyti vaikus yra nusikaltimas. Naudos ir žalos santykis visiškai neaiškus ir didesnė tikimybė yra, kad žala yra didesnė“, – pareiškė jis.

Vienoje iš kelių turimų „Facebook“ paskyrų A. Astrauskaitė nurodo, kad protesto akcijos metu bus reikalaujama atšaukti Ekstremalią situaciją, priverstinius dirbančiųjų, studentų ir moksleivių testavimus bei vertimą skiepytis.

Taip pat siūloma atšaukti galimybių pasą ir kitus apribojimus žmonėms, kurie nepaskiepyti ar nepersirgę COVID-19. Reikalaujama, kad prezidentas Gitanas Nausėda pareikštų nepasitikėjimą premjerės Ingridos Šimonytės Vyriausybe ir pasiūlytų atsistatydinti. Be kita ko norima, kad įvyktų pirmalaikiai Seimo rinkimai.

Dėl lietaus ir žmonių trūkumo mitingas baigėsi pusvalandžiu anksčiau nei planuota. Vilniaus policija informavo, kad mitingas praėjo gan ramiai, visgi du asmenys buvo sulaikyti. Pirminiais duomenimis, abu piliečiai bandė užlipti ant scenos, tačiau tai padaryti sutrukdė policijos pareigūnai. „Vienas nuvežtas išsiblaivyti į nakvynės namus, nes buvo labai neblaivus, o kitam surašytas protokolas už viešosios tvarkos trikdymą ir jis paleistas“, – vėliau BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Policijos pareigūnai taip pat porą kartų įspėjo kelių jaunuolių grupelę, kurie iškeltose rankose laikė nedidelius plakatus. BNS jie teigė taip pat norintys išsakyti savo nuomonę: „Jie bando kažką pasakyti, mes irgi norime pasakyti savo idėją. Palaikome ne jų idėjas, o norą išsakyti savo idėjas“.

Keli mitingo dalyviai policininkus ragino šiuos jaunuolius išvesti, nes jie esą trukdo ir provokuoja.

Iš palapinės sklindančios kalbos pritraukė ir praeivių vilniečių dėmesį – kai kurie kelioms minutėms stabteldavo pasiklausyti. Užsieniečiai nepraleido progos nusifotografuoti mitingo fone ar su policininkais.

Moters rugpjūčio 10 dieną organizuotas mitingas prie Seimo virto riaušėmis. Dabar dėl jų atliekamas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai dėl riaušių pareikšti pusšimčiui žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1557)