„NATO karinio komiteto konferencija – didžiausias karinis renginys NATO formatu. Šiomis dienomis trisdešimties šalių kariuomenių vadai šalia aptariamų Aljanso veiklai ir vystymuisi klausimų turi galimybę išsakyti atskirų šalių iššūkius ar problemas ir aptarti galimą NATO įsitraukimą jų sprendimui. Neabejotinai diskutuosime apie išmoktas Afganistano pamokas, hibridines atakas, Rusijos keliamą grėsmę“, – sako gen. ltn. V. Rupšys.

NATO valstybių kariuomenių vadai konferencijos metu kalba apie aktualiausias NATO šalių problemas ir jų sprendimo būdus Aljanso atsakomybės ribose. Skirtingų sesijų metu, kaip teigiama Lietuvos kariuomenės pranešime, taip pat aptariamos Aljanso operacijos, misijos, užduotys, atgrasymo ir gynybos veiksmai. Šios konferencijos metu didelis dėmesys skiriamas strateginių NATO planų adaptacijai, atgrasymui ir gynybai bei taikos meto užduotims. Tuo pačiu bus aptarta mokymo misija Ukrainoje.

NATO Karinis komitetas du kartus per metus susitinka NATO būstinėje Briuselyje ir kartą per metus vienoje iš šalių narių. Karinis komitetas renkasi aptarti NATO operacijų, misijų ir veiklos, taip pat Šiaurės Atlanto Tarybai bendru sutarimu teikti karinius patarimus, kaip Aljansas geriausiai gali spręsti pasaulinius saugumo iššūkius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)