Į partijos pirmininko postą pretenduoja dabartinė šios politinės jėgos vadovė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir pirmininkės pavaduotojas, parlamentaras Andrius Bagdonas.

Pagal patvirtintą tvarką, Liberalų sąjūdžio pirmininką rinkti gali tik nario mokestį sumokėję partijos nariai. Kaip BNS informavo Liberalų sąjūdis, tokių šiuo metu yra 1953.

Elektroninis balsavimas dėl pirmininko posto vyksta nuo ketvirtadienio. Jis bus baigtas šeštadienį, suvažiavimo metu.

Paskelbus rinkimų rezultatus, liberalai taip pat rinks partijos valdybą, etikos ir skaidrumo komisiją bei kontrolės komisiją, pirmininko pavaduotojus.

Posėdyje numatyta išklausyti ir dabartinės partijos pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen veiklos ataskaitą.

Liberalų sąjūdžio pirmininko kadencija – dveji metai. V. Čmilytės-Nielsen liberalams vadovauja nuo 2019 metų, kai šiose pareigose pakeitė Eugenijų Gentvilą.

Liberalų sąjūdis priklauso valdančiajai daugumai: Seime turi 13 atstovų, jiems priklauso Seimo pirmininko postas bei Aplinkos ir Kultūros ministerijos, kurioms vadovauja Simonas Gentvilas ir Simonas Kairys.

Partija iš viso vienija per 7 tūkst. narių. Skirtingų apklausų duomenimis, Liberalų sąjūdį palaiko 5,5–7 proc. gyventojų, o V. Čmilytė-Nielsen yra viena iš populiariausių politikių šalyje.