Parlamentaras Seime pasirodė ketvirtadienio rytą. Aiškino, kad jo saviizoliacijos laikas baigėsi, o jis pats trečiadienį pasidarė pakartotiną PGR testą, tačiau tuo metu, kai jau buvo Seime, jo rezultato iš pat ryto dar nežinojo, ir pasitikrino tik žurnalistų prašomas.

„Būdamas labai atsakingas, vakar vakare papildomai dar pasidariau testą, atsakymo negavau. O gal aš negaliu su jumis bendrauti, turėsiu visus išvardinti, kurie su manimi kalbėjo, jeigu teigiamas testas“, – žurnalistams sakė P. Gražulis.

Dėl viso pikto užsidėti kaukės parlamentaras nematė reikalo.

„Kiek skaičiau, iš tribūnos galima kalbėti be kaukės“, – sakė P. Gražulis, kuris tuo metu dar nežino testo rezultato.

Jis teigė, kad jo saviizoliacijos terminas jau pasibaigęs, jis išsiėmė europinį galimybių pasą. Parlamentaras teigė sirgęs nesunkiai.

„Dariausi testą, kadangi porą kartų sukosėjau. Patarė gydytoja. Sako, kad „gal gausi galimybių pasą“. Buvo teigiamas testas, liepė karantinuotis. Bet aš nesirgau, ligoninėje negulėjau, vaistų negėriau, izoliavausi, ir gavau galimybių pasą. (…) Nuo 16 d. jau turiu pasaulinį galimybių pasą“, – sakė P. Gražulis.

COVID-19 P. Gražuliui buvo diagnozuotas rugsėjo 5 dieną.

Galiausiai, paaiškėjo, kad jo pakartotinas PGR testo rezultatas yra neigiamas. P. Gražulis nesiskiepijo nuo kovido.


Formaliai taisyklėms nenusižengė

Formaliai P. Gražulis taisyklėms nenusižengė. Kaip aiškino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento specialistė Justina Petravičienė, kai yra sergama besimptome forma, žmogus yra laikomas pasveikęs po 10 dienų nuo testo atlikimo.

Pasveikimą patvirtinančio testo atlikti nereikia.

Esant sudėtingai epidemiologinei situacijai, ypač dėl delta atmainos plitimo, specialistai labai rekomenduoja žmonėms, esant kolektyvuose, dėvėti kaukes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)