„Atkreipėme ministrės dėmesį, kad galiojantys teisės aktai nereglamentuoja mokymo namuose, kai mokinys yra saviizoliacijoje“, – pabrėžia LŠMPS pirmininkas Egidijus Milešinas.

LŠMPS, siekdama užtikrinti kiek įmanoma kokybiškesnį ir nepertraukiamą mokinių ugdymą, mano, kad būtina reglamentuoti izoliacijoje esančių mokinių ugdymo procesą bei apmokėjimo už mokinių mokymo namuose saviizoliacijos atveju klausimą.

„Sutvarkyti teisinį reguliavimą ir užtikrinti pedagogų darbo apmokėjimą už mokinių mokymą namuose saviizoliacijos atveju yra ypač svarbu esant dabartinei pandeminei situacijai, kada vienam ar keliems klasės mokiniams susirgus COVID-19 liga yra izoliuojama visa klasė, vienas ar keli mokiniai“, – teigia E. Milešinas.

LŠMPS švietimo, mokslo ir sporto ministrei siūlo papildyti 2012 m. rugsėjo 26 d. švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu patvirtintą Mokinių mokymo stacionarinėje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje ir namuose organizavimo tvarkos aprašą. Juo būtina aiškiai reglamentuoti mokinių mokymo namuose saviizoliacijos atveju sąlygas bei apmokėjimo tvarką.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)