„Šį šeštadienį buvo planuotas partijos suvažiavimas, tačiau partijos pirmininkas turėjo išvykti į Jungtines Amerikos Valstijas susitikti su valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu, dėl tos priežasties jam nepavyks grįžti iki šeštadienio, o pirmininko dalyvavimas suvažiavime yra būtinas“, – trečiadienį BNS sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vykdomasis sekretorius Martynas Prevelis.

Partijos Priežiūros komitetas pritarė, kad suvažiavimą iš rugsėjo 18-osios galima perkelti į rugsėjo 26-ąją.

„Rytoj vyks tarybos elektroninis balsavimas ir bus priimtas sprendimas dėl datos perkėlimo“, – teigė M. Prevelis.

Naujienų portalas lrytas.lt pranešė, kad dėl suvažiavimo perkėlimo G. Landsbergis partijos nariams išsiuntė laišką. Jame jis aiškino, kad vizitas į JAV yra labai svarbus dėl iššūkių, su kuriais šiandien susiduria Lietuva.

Per suvažiavimą konservatoriai turi patvirtini G. Landsbergį partijos pirmininku dar vienai kadencijai.

Metų pradžioje TS-LKD ketino surengti tiesioginius ir pirmą kartą atvirus partijos pirmininko rinkimus, tačiau visiems iškeltiems kandidatams atsiėmus savo kandidatūrą, išskyrus G. Landsbergį, rinkimų atsisakyta.

G. Landsbergis pripažintas de facto išrinktu partijos pirmininku dar vienai ketverių metų kadencijai.

Jis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)