„Mes nuo gegužės mėnesio prašėm, kad posėdžiai vyktų gyvai, nes miesto gyventojai neturi galimybės paklausti ir gauti atsakymą jiems rūpimu klausimu. Ir jeigu Savivaldybė nesugeba politikų apklausti, ar jie turi galimybių pasus, tai patys politikai turėtų būti pakankamai sąmoningi bei atsakingi ir tokiais pasais pasirūpinti. Jei iki šiol to nepadarė dėl savo ir kitų saugumo“, - kalbėjo TS-LKD frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė.

Tačiau aiškaus atsakymo, kodėl posėdis nuotolinis, neišgirdo nei jo dalyviai, nei 10 kitų asmenų, tuo metu savomis ryšio priemonėmis stebėjusių YuoTube kanalu, kaip Kauno savivaldybės politikai sprendžia netoli 300 tūkstančių gyventojų turinčio miesto aktualias problemas.

Pirmiausia šiame posėdyje Taryba apsisprendė didinti savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojų (jų yra 3) pareiginės algos koeficientus. Opozicijos atstovams pasiteiravus, kodėl būtent jiems dabar didinami atlyginimai, o ne visiems, kurie daugiau dirba pandemijos sąlygomis, Administracijos direktorius Vilius Šiliauskas paaiškino, kad „jie to verti“. Ir dar pridūrė, kad pandemijos sąlygomis daugiau nuveikę ir dabar didesnius darbo krūvius tebeturintys tarnautojai taip pat du kartus per metus skatinami didesnėmis išmokomis.

„Pinigų tema“ posėdyje buvo tęsiama ir toliau, svarstant šiemetinio Savivaldybės biudžeto plano pakeitimus. Opozicijai pasirodė nepriimtinas ketinimas didinti lėšas, skiriamas socialiniams būstams pirkti.

Kaip aiškino Administracijos direktorius V. Šiliauskas, perkant socialinius būstus, buvo skiriama 1000 eurų vienam kv. metrui ploto, dabar neįmanoma už tokią kainą įsigyti iš karto tinkamų gyventi būstų. Todėl nenuperkama tiek socialinių būstų, koks yra jų poreikis. Šiemet nupirkta 10 būstų, kuriems nereikia jokio remonto („ateini ir gyveni“).

Tačiau V. Šiliauskas negirdomis praleido konservatorės Jurgitos Kupčinskienės klausimą, kiek pati Kauno miesto savivaldybė šiemet pardavė būstų ir kiek pinigų už juos gavo.

Tęsdama „pinigų temą“, opozicinės frakcijos vadovė E. Gudišauskienė siūlė perskirstant biudžeto lėšas jų daugiau skirti neformaliam vaikų ugdymui ir nepriiminėti sprendimų didinti sporto, kultūros ar kitokių būrelių įkainių, užkraunant papildomą finansinę naštą vaikų tėvams.

„Savivaldybė turi skirti pakankamai lėšų, kad mūsų vaikai galėtų kokybiškai ugdytis neformalaus ugdymo įstaigose“, - siūlė E. Gudišauskienė. Bet valdančiųjų balsais (27 iš 41 Kauno miesto savivaldybės Tarybos nario) antradienį buvo priimti sprendimai dėl padidintų įkainių, kurie įsigalios nuo ateinančių metų.

Per brangesnius sporto būrelius, jei juos lankančių kauniečių vaikų skaičius išliks toks pat, kaip dabar, jų tėvų mokamos didesnės sumos Savivaldybei ateinančiais metais atneš papildomai netoli 400 tūkst. eurų. Kiek papildomai suneš kito profilio būrelių ar mokyklų lankytojai, Tarybos posėdyje nebuvo pasakyta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)