Po 7 valandos ryto į Šiaulių ligoninę iš naktinio klubo atvežtas kruvinas ir neblaivus 38 metų vyras užpuolė mediką. Išpuolio niekas nesitikėjo, praneša LNK žinios, nes iš pradžių pacientas elgėsi normaliai.

„Iš pradžių viskas buvo kaip ir gerai, pacientas elgėsi ramiai. O vėliau žmogui sukilo agresija, ėmė nemandagiai ir nemaloniai bendrauti su medicinos personalu, su seselėmis, gydytojais. Turbūt galima pasakyti, kad pacientas pradėjo šlaistytis po Skubiosios medicinos pagalbos skyriaus patalpas.

Ir tokiu būdu trikdyti ir medicinos darbuotojų darbą. Iš kitos pusės, buvo keliamas pavojus ir pacientams“, – spaudai sakė Šiaulių ligoninės atstovė Sonata Tenytė.

Girtas vyras kruvinomis rankomis griebė gydytojui už veido, nuplėšė kaukę ir stetoskopą. Taip pat įsiveržė į personalui skirtas patalpas, nesilaikė saugaus atstumo ir grasino visus atleisti iš darbo.

„Kažkokių rimtų sužalojimų medicinos personalas tikrai nepatyrė. Bet tam tikrų smurto ir agresijos elementų buvo“, – pasakojo ligoninės atstovė.

Medikams iškvietus policiją vyras iš priėmimo skyriaus išėjo į lauką ir atvykusius pareigūnus pasitiko keiksmažodžiais.

„Šaukė keiksmažodžius, todėl buvo sulaikytas ir nuvežtas į areštinę. Jam ten buvo nustatytas girtumas – 1,79 promilės. Ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kadangi būdamas ligoninės viešojoje įstaigoje, jis sutrikdė jos darbą, smurtaudamas prieš gydytoją ir naudodamas psichologinį smurtą prieš personalą“, – LNK teigė Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Už tokį akibrokštą ligoninėje vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.