„Mūsų žiniomis, migrantų socialiniuose tinkluose plinta informacija, jog turbūt šitas kelias užsidaro, kadangi jis yra neperspektyvus, sunkus. Turbūt visa tai mums yra į naudą“, – Žinių radijui antradienį sakė ji.

Prezidento patarėja atkreipė dėmesį, kad nors neteisėtai Lietuvos sieną bandančių kirsti migrantų srautas ir sumažėjo, o Lietuva taiko apgręžimo politiką, tokių bandymų kasdien fiksuojama iki pusšimčio.

Ji pabrėžė, kad tai nereiškia, jog problema išspręsta.

„Šiaip ar taip, jau turime 4 tūkst. žmonių, su kuriais reikia kažką daryti. (...) Jų prieglobsčio prašymai turi būti labai greitai nagrinėjami“, – teigė A. Skaisgirytė.

Patarėjos tvirtinimu, nors Lietuva su migracijos iššūkiais iš pradžių tvarkėsi gana prastai, tačiau vėliau situacija pagerėjo.

„Po sušauktos Valstybės gynimo tarybos ir labai aiškaus prezidento pokalbio su premjere, vidaus reikalų ministre, kitais ministrais buvo imtasi tokių ryžtingų priemonių“, – aiškino ji.

Šios priemonės, anot A. Skaisgirytės, apgręžimo politikos taikymas ir fizinio barjero statymas.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra iš Irako. Per 100 užsieniečių grąžinta į kilmės šalis.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)