„Informacinės ir kibernetinės atakos, nukreiptos prieš Užsienio reikalų ministeriją, yra tiriamos kartu su Nacionaliniu kibernetinio saugumo centru prie Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos žvalgybos institucijomis. Vadovaujantis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu, tyrimo išvados būna įslaptintos, todėl suteikti informacijos apie vykusius ar vykstančius tyrimus neturime galimybės“, – teigiama URM komentare portalui.

Anot portalo, ministerija Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai apie asmens duomenų saugumo pažeidimą nepranešė, tad įstaiga kreipėsi pati, siekdama patikslinti įvykio aplinkybes. Tačiau URM informacijos vis dar nepateikė.

Apie tai, jog pernai lapkritį į URM buvo įsilaužta, rugpjūčio viduryje pranešė Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Jis tai padarė po to, kai URM informavo apie naują bandymą įsilaužti į ministerijos sistemą, o programišiai paskelbė pavogę per pusantro milijono ministerijos susirašinėjimų su ambasadomis užsienio šalyse, tarptautinių organizacijų atstovais, NATO partneriais.

URM savo ruožtu teigė, kad šios programišių platinamos informacijos tikrumo patvirtinti negali, todėl jos nekomentuos.

Pernai lapkritį apie įvykdytą kibernetinį įsilaužimą Lietuvos institucijos nepranešė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)