Naujienų portalo 15min.lt vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis Žinių radijo eteryje svarstė, jog įtampos tarp valdančiųjų ir prezidento G. Nausėdos nemažės.

„Manau, kad tos trintys išliks. Ir reikia žiūrėti paprastai – artėjant prezidento rinkimams tikėtis, jog konservatoriai remtų G. Nausėdą.. Vadinasi, jie rems kitą kandidatą. Ir kažkokių taktinių pauzių šitoje įtampoje gali būti, jei bus paskaičiuota, jog tai nėra naudinga. Bet ši valdančioji dauguma ir šitas prezidentas kažkokių itin šiltų santykių neturės“, – laidoje kalbėjo V. Beniušis.

Jis teigė, jog prezidentas aktyviai veikia mokestinėje politikoje, o Vyriausybė vykdo savarankiškus žingsnius užsienio politikoje.

„Ir jeigu taip žiūrint šiek tiek plačiau, tai prezidentas gana daug bando kištis į socialinę, mokestinę politiką, ko nelabai darydavo kiti prezidentai, nesiūlydavo mokestinių tarifų. Tai erzina Vyriausybę. Ir Vyriausybė, užsienio reikalų ministras kartais žengia labai nemažus savarankiškus žingsnius užsienio politikoje nesuderinę su prezidentu. Tai erzina prezidentą“, – sakė naujienų portalo 15min.lt vyriausiasis redaktorius.

V. Beniušio prognozė – įtampos artėjant prezidento rinkimams tik aktyvės.

„Žinant, kad šios valdančiosios koalicijos partijos, priešingai nei Dalios Grybauskaitės atveju, neremia prezidento. (…) Tos įtampos išliks, jos pabanguos nuo taktinių manevrų, bet artėjant prezidento rinkimų terminui, turbūt gali dar labiau paaštrėti“, – įžvalgomis Žinių radijo laidoje dalijosi naujienų portalo 15min.lt vyriausiasis redaktorius V. Beniušis.

RESC analitikas ir Delfi.lt apžvalgininkas Vladimiras Laučius taip pat teigė, jog sunku prognozuoti, „ant kokios kandidatūros statys konservatoriai“.

„I. Šimonytei būti tikrai sudėtinga. Ir visuomenė, matyt, bus smarkiai nusivylusi. Manau, kad iš dabartinių veikiančių politikų labai tikėtinas Tėvynės sąjungos ir Liberalų kandidatas, pasikartotų, ko gero, D. Grybauskaitės istorija, dabar tai galėtų būti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen. Ją galėtų paremti visos šios partijos. Tėvynės sąjunga turbūt tradiciškai ne todėl, kad ši kandidatė jiems atrodo pati geriausia, bet todėl, kad ji yra reali“, – Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ aiškino V. Laučius.

Apžvalgininkas priminė, kad TS-LKD jau yra rėmusi per Prezidento rinkimus ne savo partijos kandidatus, kaip jau minėta Dalia Grybauskaitė ar Petras Auštrevičius.

Delfi primena, jog minėdamas antrus metus prezidento poste G. Nausėda sulaukė klausimo apie galimybę vėl dalyvauti prezidento rinkimuose. Bet tą kartą jo atsakymas buvo paprastas – apie tai jis dar negalvoja.