Vyras akivaizdžiai siekė dėmesio, nuo pat ryto atėjęs į vieną didžiausių Kauno prekybos centrų, pirmąją dieną, kai įsigaliojo nauja tvarka, ir pats fiksavo konfliktą, kurį kurstė.

„Jūs, žiniasklaidos atstovai, pasidomėkite, kodėl tos močiutės ten neįleidžia?“ – žurnalistams bandė diriguoti A. Kandrotas-Celofanas.

Vienai iš lankytojų pareiškus pasipiktinimą, šis toną pakeitė

„Aš atėjau akinių iš taisyklos pasiimti, prie ko čia – tie apsauginiai? <…>. Apsaugos vadovė pasiūlė paslaugą atnešti akinius – gerai, nereikės vaikščioti“, – bandė aiškinti jis.

Vėliau, pasišaipęs iš „Delfi“, jis vis dėlto net ir neklausiamas nusprendė išdėstyti savo versiją, ko atėjo, aiškino, kad galimybių paso neturi.

Antanas Kandrotas Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis" konfliktuoja su apsaugos darbuotoju

„Neturiu galimybių paso, net ir neturiu galimybių turėti galimybių pasą, nes policija paėmė asmens dokumentą. Net ir šiandien atsikėlęs ir sugalvojęs nuvažiuoti vakcinuotis, irgi negaliu gauti galimybių paso, nes neturiu paso“, – bėrė A. Kandrotas-Celofanas.

Šio performanso liudininke tapusi prekybos centro lankytoja neišlaikė.

Debilas esi“, – replikavo moteris.

Jam buvo iškviesta policija. Galiausiai Celofanas atgavo akinius.

Likusių lankytojų galimybių pasai buvo tikrinami sklandžiai.

Kauno policija informavo, kad šiandien, pirmadienį, 10.57 val., buvo gautas praeivio pranešimas, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., prie įėjimo į prekybos centrą, konfliktuoja vyras. Po kelių minučių, 10.59 val., gautas ir prekybos centro administracijos atstovų pranešimas apie viduje konfliktuojantį asmenį.
Nuvykus pareigūnams asmuo rastas lauke, o prekė, kurios vyras atėjo į prekybos centrą atsiimti, jam buvo išnešta. Pareiškimas nebuvo gautas, tačiau dėl viešoje erdvėje užfiksuotos informacijos iš prekybos centro pradėtas aplinkybių patikslinimas.


Įtariami riaušių provokavimu

Kaip jau skelbta, trečiadienį teisėsauga dėl riaušių prie Seimo sulaikė A. Kandrotą-Celofaną ir Andrių Lobovą. Prokuratūra atskleidė, kad jiedu yra įtariami ne tik dėl dalyvavimo riaušėse, bet ir dėl jų provokavimo.

Be to, sulaikymo metu Celofanas prisistatė diplomatu, tačiau, pareigūnų duomenimis, tai nėra tiesa. Taip pat pranešta, kad A. Lobovą prašoma suimti mėnesiui, o A. Kandrotui jau paskirtas namų areštas. Jis negalės išeiti iš namų nuo 22 val. iki 6 val., be to, jam uždrausta dalyvauti kai kuriuose mitinguose bei bendrauti su tam tikrais asmenimis.

Celofano šalininkai skelbė, kad automobilyje su A. Kandrotu važiavo jo žmona bei vaikai, tačiau prokuratūra kategoriškai tai paneigė: nepilnamečių kartu nebuvo.

Paklaustas, ar A. Kandrotas išties yra diplomatas, prokuroras sakė, kad neturi tokių duomenų.

„Tas prisistatymas mažai susijęs su tikrove“, – sakė J. Laucius. Jis pridūrė, kad automobilio numeriai „turi panašumų su vienos valstybės Rytuose diplomatiniais numeriais.“

J. Laucius paaiškino, kodėl aktyviai riaušėse dalyvavęs A. Kandrotas sulaikytas tik dabar.

„Tiek įteikti įtarimą, tiek norint sulaikyti reikia turėti pakankamai duomenų. Šiuo atveju tų duomenų vienas iš šaltinių, kurių pagrindu konstruojami įtarimai, yra vaizdo įrašai. Jų labai daug, jų analizė, struktūrinimas užima ganėtinai ilgą laiko tarpą. Kada buvo surinkti tie duomenys priimti tokį sprendimą, tada jis ir buvo priimtas“, – sakė J. Laucius.

A. Lobovas buvo sulaikytas Jonavoje, jis sučiuptas savo automobilyje, o sulaikymo metu elgėsi ramiai.

Prokuroras tvirtino, kad šie sulaikymai niekaip nesusiję su rugsėjo 10-osios mitingu.

„Tai planinis, eilinis sulaikymas, atliekami planiniai veiksmai bendra tvarka, neišskiriant vienų asmenų iš kitų, kaip to ir reikalauja įstatymas“, – sakė J. Laucius.

Be Celofano ir A. Lobovo, riaušių provokavimu įtariamos dvi moterys. Paklaustas, ar tai anksčiau byloje sulaikytos „Šeimų sąjūdžio“ aktyvistės, jis šios informacijos nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2078)