Pasibaigus mitingui Katedros aikštėje, protestuotojai Gedimino prospektu patraukė link parlamento, nors tokiai eisenai leidimas išduotas nebuvo.

Nors pagal dabartinę situaciją, policijos atstovo teigimu, situacija stabilizavosi, tačiau pareigūnai prie Seimo ketina budėti per naktį.

„Vakare ir naktį kažkiek pareigūnų dirbs. Atsižvelgiant į situaciją, kiek reikės, tiek ir dirbs“, – Eltai sakė R. Matonis.

Pasak jo, daryti išvadas dėl organizatorių veiksmų šiuo metu yra per anksti, tačiau pareigūnai analizuos, ar Šeimų sąjūdžio atstovai padarė viską, jog renginiui Katedros aikštėje pasibaigus minia išsiskirstytų namo.

„Dabar sunku vertinti. Vertinsime vėliau, ar organizatoriai viską padarė, nes vėlgi matėme, kad mitingas buvo baigtas, o minia toliau patraukė link Seimo. Viską įvertinsime vėliau, peržiūrėsime filmuotą medžiagą ir tada bus įvertinta“, – teigė R. Matonis.

Mitinguotojams kelias užkirstas prie Lukiškių aikštės

Pasibaigus renginiui Katedros aikštėje, pareigūnų pajėgos Lukiškių aikštėje užkirto kelią namo neišsiskirsčiusiems mitinguotojams. Jiems užtvėrus važiuojamąją kelio dalį, pareigūnai juos šiek tiek nustūmė.

Dalis mitinguotojų susirinko prie Seimo

Nepaisant renginio organizatorių tvirtinimų, kad eitynės nebus organizuojamos ir mitingas prie Seimo nevyks, dalis protestavusių asmenų Katedros aikštėje susirinko prie parlamento. Policijai užtvėrus Gedimino prospektą ties Lukiškių aikšte, dalis protestuotojų link Seimo patraukė kitomis gatvėmis.

Žmonės sustojo prie ištiestos tvoros prie Seimo, situaciją stebi policija su spec. priemonėmis, kol kas neramumų nekyla.

Žmonių prie Seimo vis mažiau, darbą baigia ir kai kurie pareigūnai

Prie Seimo susirinkusius žmones nebelaukti vakaro paragino keli į vietą atėję Šeimų sąjūdžio atstovai, tarp kurių buvo ir Raimondas Grinevičius. Dar kelioms grupelėms žmonių išėjus, prie Seimo rūmų savo darbą baigė ir kai kurie pavieniai policijos pareigūnai. Juos mitinguoti pasilikusi minios dalis palydėjo plojimais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)