Jis atkreipė dėmesį, kad jau per antrą mitingą iš eilės pažeidžiami įstatymai. Taip apžvalgininkas reagavo į tai, kai pasibaigus mitingui Katedros aikštėje minia patraukė prie Seimo. R. Valatkos nuomone, tokie mitinguotojų veiksmai buvo suplanuoti iš anksto.

„Šeimų sąjūdis yra melagių rinktinė. Pirmiausia meluoja apie vakcinaciją. Apskritai ką bendro turi vakcinacija su šeimų reikalais? Nieko bendro neturi. Ko tikėtis iš melagių? Žmonėms turbūt buvo iš vakaro pravestas instruktažas, kad pasibaigus mitingui prie Katedros mes tyliai ramiai sakysim, kad jūs niekur neisit, o instruktažas tikriausiai buvo toks, kad po to eisim prie Seimo. Nereikia man sakyti, kad žmonės, suvežti iš skirtingų Lietuvos kampų, masiškai draugiškai patrauktų viena kryptimi ir būtinai prie Seimo. Reiškia, jie žinojo, kad antroji dalis bus tokia, kaip buvo rugpjūčio 10-ąją“, – kalbėjo apžvalgininkas.

Jis teigė nematantis priežasčių, kodėl šiuo metu reikėtų paleisti Seimą, kaip reikalavo į mitingą susirinkę žmonės.

„Visai visuomenei, Seimui, Vyriausybei dabar norima primesti darbotvarkę per gatvės chuliganų ir chamų prizmę. Neturėtų visuomenė taip gyventi“, – teigė R. Valatka.

„Saujelė chamų ir chuliganų Lietuvai neprimes savo taisyklių ir jie pabrukę uodegas turės bindzinti namo arba miegoti areštinėse, priklauso nuo jų aršumo lygio kaip buvo rugpjūčio 10-ąją. Ir su kiekvienu kartu norinčių atvirai pažeidinėti Lietuvos įstatymus ir Konstituciją bus vis mažiau ir mažiau. Šitas spėjimas tikrai išsipildys“, – pridūrė jis.

R. Valatkos nuomone, valdantieji nepagrįstai kaltinami ir dėl to, kad nesikalba su žmonėmis.

„Po Lietuvą klaidžioja dvi keistos durnystės. Viena durnystė yra tai, kad valdžia nesikalba su žmonėmis. Aš pasakysiu taip: su žmonėmis nesikalba ta valdžia, kurios ministrai, premjeras, Seimo daugumos lyderiai neina kalbėti į žurnalistų laidas sakydami, kad tas žurnalistas jiems nepatinka. Šita valdžia kol kas eina į visas laidas, vadinasi, su žmonėmis jie šnekasi“, – laidoje teigė R. Valatka.

„Antra paikystė yra kad Vyriausybė ir Seimas turėtų vykdyti kelių tūkstančių keistų žmonių susirinkimo rezoliuciją imperatyviai, paleisti Seimą. Tegu jie paskaito Konstituciją, ten parašyta: Seimas pasileidžia tada, kai už tai balsuoja trys penktadaliai Seimo narių. Galų gale, kad pasileistų Seimas, turi būti kažkokia priežastis. Nereiktų mūsų gyvenimo diktuoti pagal keistų žmonių tokias psichodelines vizijas“, – kalbėjo apžvalgininkas.

R. Valatkos teigimu, nors susirinkę žmonės piktinosi dėl skirtingų dalykų, tačiau juos vienija tai, kad atvykti į Vilnių juos subūrė tie patys organizatoriai, kurie turi savų tikslų.

„Iki tam tikro momento Lietuvos politikoje iki Pakso atėjimo buvo toks sutarimas, kad piktų žmonių yra daug, nelaimingų žmonių yra daug, bet nereikėtų iš tų žmonių rinktis politinių taškų ir bandyti patekti į Seimą, prezidentūrą ir t. t. R. Paksas šitą pažeidė, paskui atsirado Uspaskichas, Karbauskis su Skverneliu. iš esmės buvo išbalansuota visa politinė ekosistema Lietuvoje. Mes pradėjome ribinius žmones traukti.

Iš tiesų nelaimingų žmonių yra daug, nuskriaustų žmonių yra daug. Jie dėl skirtingų dalykų piktinasi, bet bendra yra tai, kad juos į Vilnių atvežė kažkas vienas arba du, kurie turi kitą didįjį tikslą – pasinaudoti tais vargšais nelaimingais nuskriaustais žmonėmis, kad galėtų pigiai perimti valdžią ir vogti tų pačių žmonių, dėl kurių jie atėjo, sąskaitą“, – sakė R. Valatka.

Pasak jo, jei tokių organizatorių nebūtų, ir panašių mitingų nebūtų. Visgi, R. Valatkos nuomone, kuo „maršistai“ daugiau demonstruosis, tuo mažiau palaikymo jie sulauks tautoje.

„Lietuvių tauta yra sveiko proto tauta, valstietiškai rami ir išmintinga ir bet koks viešas darkymasis nė vienam normaliam lietuviui nėra priimtinas. Suprantu, kad gyva galybė žmonių gali būti nepatenkinta rinkimų rezultatais, tai yra kiekvienoje demokratinėje šalyje – apie pusė žmonių būna nepatenkinti, bet toks viešas demonstravimas, darkymasis, kai mėtomi akmenys į policininkus, kai užgauliojamas Seimo narys, kuris turi ligą, jokiam krikščionui negali būti priimitina“, – įsitikinęs R. Valatka.

„Šlykščiausia, kad jie savinasi Sąjūdį. Tegu jie pamiršta žodį „Lietuvos Sąjūdis“. Jie yra „Jedinstvo“, ta, kuri buvo sukurta Maskvos ir kuri bandė užgrobti Aukščiausiosios Tarybos rūmus 1991-ųjų metų sausio 8 dieną. Tegu jie nelenda prie Sąjūdžio ir būtų gerai, kad vėliavų neimtų į rankas, nes jie kompromituoja tą vėliavą. Manau, vis daugiau žmonių supras, kad sveikas protas turėtų triumfuoti visur“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo apžvalgininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2162)