Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen paaiškina, kad pati į parlamentą pateko pėsčiomis: „Aš paprastai pėsčiomis vaikštau“.
Ji nemano, kad policijos taikomos apsaugos priemonės yra perteklinės.

„Matote, reikia vertinti visą kontekstą, visų pirma rugpjūčio 10 d. patirtį, iš kurios tarnybos, pareigūnai, matyt, tam tikras pamokas perėmė. Tai vienas dalykas. Kitas dalykas, yra žinomas ir kontekstas: mes puikiai suprantame, kad, be kita ko, šiandien prasideda ir „Zapad“ karinės pratybos, yra padidėjusi galimybė įvairiausių provokacijų, tai manau, kad tos priemonės, kurių imtasi, yra pamatuotos“, - sako parlamento vadovė.

Paklausta kaip vertina, ar pandemijos valdymo priemonės nėra pernelyg sparčiai besikeičiančios, ar pakankamai pamatuotos, ir protestuotojų reikalavimus, V. Čmilytė-Nielsen paaiškina, kad situacija nuolat kinta, kinta ir sprendimai.
Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Taip, gyvenimas neapibrėžtoje situacijoje vargina, tačiau tai tikrai nėra kažkokia unikali Lietuvos padėtis, toje pačioje situacijoje gyvena visas pasaulis dėl pandemijos“, – kalbėjo pirmininkė ir pabrėžė, kad apie visus pasikeitimus komunikuojama atvirai.

Pandemijos valdymo sprendimai, anot jos, priklauso nuo užsikrėtimų, hospitalizacijų skaičių, atitinkamai pagal tai parenkama ir kovos su pandemija priemonės.

„Manau tai yra teisinga strategija, antraip būtų kaltinimai dėl slėpimo, ar informacijos slėpimo, ar sprendimų priėmimo už uždarų durų, tai dabar šito mes nematome“, – patikino V. Čmilytė-Nielsen.

Ji teigia išgirdusi Lietuvos Šeimų Sąjūdžio patikinimus, kad protestas bus taikus, o protestuotojų reikalavimus, pvz., atšaukti ministrus ar rengti išankstinius rinkimus, ji vertino „kaip mitinguotojų politinę poziciją“.

Seimo pirmininkė: saugos priemonės pamatuotos, turint mintyje ir „Zapad“ kontekstą

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad saugos priemonės Vilniuje penktadienį vykstant mitingui prieš COVID-19 ribojimus yra pamatuotos, turint mintyje ir kaimynystėje prasidedančių karinių pratybų „Zapad“ kontekstą.

„Reikia vertinti visą kontekstą, rugpjūčio 10-osios patirtį, iš kurios tarnybos, pareigūnai, matyt, tam tikras pamokas perėmė. Kitas dalykas, žinoma, yra ir kontekstas, šiandien prasideda ir „Zapad“ karinės pratybos, yra įvairiausių provokacijų galimybių. Manau, kad tos priemonės, kurių imtasi, pamatuotos“, – žurnalistams Seime penktadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)