Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, per praėjusią parą, nuo ketvirtadienio vidurnakčio iki penktadienio, pasieniečiai į Lietuvą neleistinose vietose iš Baltarusijos neleido patekti maždaug pusšimčiui migrantų. Trečiadienį šis skaičius buvo apie 40, antradienį - apie 20, pirmadienį - apie 30.

Nė vienas asmuo ketvirtadienį į Lietuvą neteisėtai nepateko.

Praėjusią parą apie 50 migrantų prie Lietuvos sienos iš Baltarusijos pusės buvo priartėję ties Ignalinos, Šalčininkų, Varėnos ir Lazdijų rajonais.

Ties pastaruoju ketvirtadienį vėl fiksuota daugiau kaip pusė visų tokių užsieniečių. Prie sienos Lazdijų rajone nuo pirmadienio iki trečiadienio irgi buvo pasirodę apie pusę tomis paromis į Lietuvą nepatekusių migrantų.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)