„Reikėtų pasitikėti ir tikėti, kad situacija bus kitokia, ir turbūt visi pasimokėme iš tam tikrų klaidų ir tikiu, kad susitarimai bus vykdomi“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė.

„Labai svarbu, kad valstybės institucijos užtikrintų viešąją tvarką, padėtų žmonėms mitinguoti taikiai. Labai svarbu, kad žmonės, kurie renkasi į mitingą, savo nuomonę taip pat reikštų taikiai, o organizatoriai vengtų ir preventyviai elgtųsi dėl įvairiausių nesklandumų, kurie galėtų hipotetiškai iškilti“, – teigė patarėja, kartu pažymėdama, kad valstybei svarbu užtikrinti laisvę piliečiams išsakyti savo nuomonę.

„Tai yra žmonių pasirinkimas, kurie nori išsakyti savo poziciją“, – sakė ji.

Vilniaus miesto savivaldybė trečiadienį nusprendė suteikti leidimą rugsėjo 10 dieną Lietuvos šeimų sąjūdžiui organizuoti mitingą Katedros aikštėje. Savivaldybės teigimu, išduoti leidimą nuspręsta, nes renginio organizatoriai pakeitė mitingo lokaciją, laiką ir maksimalų žmonių skaičių renginyje.

ELTA primena, kad rugpjūčio 10 d. nuo ryto prie Seimo vykęs protestas prieš COVID-19 ribojimus išaugo į riaušes. Seimo įėjimus užblokavusius mitinguotojus nustūmė į įvykio vietą atvykusi riaušių policija. Prieš protestuotojus riaušių policijos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, piktybiškiausiai nusiteikę protestuotojai buvo išvesti. Policijos pareigūnai mitingo dalyvius nustūmė nuo Seimo vartų, taip sudarydami galimybę iš Seimo išvykti parlamentarams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)