„Prezidentas turi teisę į nuomonę ir smagu, kad ją išsako. Mes vertiname kiek kitaip“, – trečiadienį žurnalistams sakė A. Bužinskas. Pasak jo, iš tikrųjų yra net priešingai, nes, tikino savivaldybės atstovas, Vilniaus valdžia parodė, kaip galima surasti kompromisą su Šeimų sąjūdžiu itin sudėtingoje situacijoje.

„Mes dirbame realų darbą ir atsakome už žmonių saugumą, ir nenorime prisiimti atsakomybės nei už pareigūnų sužeidimus, nei renginio dalyvių sužeidimus, nei pašalinių vilniečių sužeidimus. Man atrodo, kad tai, ką mes pasiekėme šiandien, parodo, kad galima pasiekti kompromisą net ir įtampoje“, – sakė A. Bužinskas, primindamas savivaldybės sprendimus Šeimų sąjūdžio organizuoto mitingo atžvilgiu.
„Mes atšaukėme leidimą po pasikeitusių sąlygų, šiuos argumentus organizatoriai išgirdo ir paprašė naujo leidimo naujoje vietoje, atsižvelgdami į mūsų argumentus. Man atrodo, kad tai yra ne įtampų kurstymas, o geras pavyzdys, kaip apskritai galima sutarti ir rasti kompromisą net sudėtingiausiose situacijose“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.
Prezidentas trečiadienį sakė, kad savivaldybių sprendimai išduodant leidimus mitingų organizatoriams kelia įtampą visuomenėje.

„Įtampos kyla, kuomet mes pradedame skirtingu principu vertinti skirtingas visuomenės grupes. Vienoms duodame leidimus, kitoms neduodame, po to persigalvojame ir duodame. Tai tikrai neprisideda prie įtampos visuomenėje mažėjimo. Manau, kad turime suprasti, jog Konstitucijos viena iš pagrindinių teisių, suteiktų Lietuvos Respublikos piliečiams, yra susirinkimų, žodžio laisvė. Šio principo mes turime šventai laikytis, nesvarbu, ar mums tai patinka, kas tuose mitinguose yra kalbama, ar nepatinka. Tai yra tiesiog demokratijos atributas“, – teigė G. Nausėda po trečiadienį vykusio susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Vilniaus miesto savivaldybė trečiadienį nusprendė suteikti leidimą rugsėjo 10 dieną Lietuvos šeimų sąjūdžiui organizuoti mitingą Katedros aikštėje. Savivaldybės teigimu, išduoti leidimą nuspręsta, nes renginio organizatoriai pakeitė mitingo lokaciją, laiką ir maksimalų žmonių skaičių renginyje.
ELTA primena, kad praėjusį antradienį Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė nesuteikti leidimo Lietuvos šeimų sąjūdžio prie Seimo rugsėjo 10 d. organizuotam mitingui.

Organizatoriai kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą ir apskundė tokį savivaldybės sprendimą. „Kreipimosi tikslas – panaikinti paskutinį savivaldybės sprendimą“, – Eltai tuomet teigė Šeimų sąjūdžio pirmininkas Raimondas Grinevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)