Jose detaliai nurodoma ne tik eismo judėjimas Seimo pastato prieigose, įėjimo į pastatą vietos ir kryptys, bet ir dalijamasi rekomendacijomis, kaip elgtis, jei kiltų incidentas su pašaliniais asmenimis.

Delfi primena, kad rugsėjo 10-ąją Lietuvos šeimų sąjūdis organizuoja protesto mitingą. Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo protestą rengti šalia Seimo, o teismas, į kurį kreipėsi protesto organizatoriai, nesustabdė Vilniaus miesto savivaldybės sprendimo iki bus pilnai teisme išnagrinėtas protestuotojų skundas.

Kaip matyti iš Seimo nariams išplatintų rekomendacijų, kurias matė ir Delfi, parlamentarams bei rugsėjo 10-ąją Seimo rūmuose dirbsiantiems darbuotojams nurodoma:

- jokiu būdu (žodžiais, gestais, audiovizualinėmis priemonėmis ir pan.) neprovokuoti minios ir pavienių asmenų agresijos ar jau prasidėjusios agresijos aštrinimo;

- nebūti prie Seimo rūmų stiklinių pastato elementų (langų, stiklinių durų ir pan.);

- prie Seimo rūmų ar vidinėje teritorijoje neliesti daiktų, kurie galėjo būti palikti ar įmesti. Pastebėjus tokius daiktus, nedelsiant informuoti Tarnybos pareigūną;

- vykdyti Tarnybos, kitų viešąjį saugumą užtikrinančių institucijų pareigūnų ir Seimo kanceliarijos darbuotojų nurodymus;

- išeinant iš darbo kabineto ar kitos patalpos Seimo rūmuose nepalikti atidarytų langų;

- prasidėjus neramumams nepasilikti atviroje Seimo rūmų teritorijoje (ne Seimo rūmų viduje). Esant galimybei nedelsiant pasitraukti į Seimo rūmų vidų arba prireikus evakuotis per nurodytas evakuacines duris į nurodytas vietas (arba kitais per Seimo rūmų garsinę sistemą praneštais būdais).

Seimo narių ir kitų Seimo darbuotojų prašoma „pagal galimybes dirbti nuotoliniu būdu, į Seimo rūmus vykstant rekomenduojame pasinaudoti visuomeniniu transportu“.

Taip pat įspėjama, kad įvažiuoti nuosavu transportu į Seimo rūmų teritoriją bus galima tik pagal numatytą schemą, o visi įeinantieji privalės būtinai pateikti Seimo nario ar kanceliarijos darbuotojo pažymėjimus.

Dėl kitų asmenų įėjimo į Seimo rūmus rugsėjo 10-ą dieną įspėjama, kad vienos dienos leidimai, išskyrus žurnalistų akreditacijas, nebus išduodami.

Ši nuostata taikoma ir pagal sąrašus įleidžiamiems asmenims (pavyzdžiui, ekskursijų grupėms).

„Asmenims, turintiems ilgalaikius leidimus, rekomenduojame rugsėjo 10 d. į Seimo rūmus nevykti. Prašome susitikimus su šiais asmenimis organizuoti kitą dieną arba pasinaudoti nuotolinių susitikimų organizavimo priemonėmis“, – rašoma išplatintoje atmintinėje.

Seimas judėjimo schema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)