„Rytoj komitete rengiame tokią išplėstinio pobūdžio diskusiją būtent apie migrantų situacijos vertinimą žmogaus teisių aspektu. Kviečiame įvairių suinteresuotų institucijų atstovus, ministerijų atstovus, taip pat nevyriausybinių organizacijų kontrolierių“, – Eltai teigė T. V. Raskevičius.

Žmogaus teisių komiteto pirmininkas teigia, kad diskusija vyks apie migrantų apgręžimo taktikų taikymą, migrantų bazinių humanitarinių poreikių užtikrinimą ir prieglobsčio prašymų nagrinėjimą.

„Tai visų pirma apgręžimo taktikų taikymas ir šių praktikų vertinimas per žmogaus teisių prizmę, tada bazinių humanitarinių poreikių užtikrinimas tiek laikino apgyvendinimo, tiek ir nuolatinio apgyvendinimo vietose migrantams ir prieglobsčio prašytojams“, – informavo T. V. Raskevičius.

„Ir trečia potemė yra apie prieglobsčio prašymų nagrinėjimą, su kokiais iššūkiais Migracijos departamentas susiduria, kaip pavyksta užtikrinti prieglobsčio prašytojų pamatines teises ir kokie yra tolimesni sprendimai ir strategijos“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)