Kaip antradienį pranešė savivaldybė, siūloma menų ir kitų švietimo būrelių įkainius pakelti iki 10–20 eurų. Kauno miesto sporto mokykloms būtų taikomas fiksuotas mėnesio mokestis – 20 eurų per mėnesį. Jį numatoma didinti palaipsniui: nuo kitų metų sausio 1 dienos – iki 15 eurų, o nuo 2022-ųjų rugsėjo – 20 eurų.

Išimtį numatoma daryti Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtiniams. Čia mėnesiniai sporto būrelių įkainiai po naujųjų pasiektų 10 eurų, o nuo kito rugsėjo – 15 eurų, nes mokykloje dar nėra atlikti modernizavimo darbai. Po atnaujinimo „Gajos“ auklėtiniams taikomi įkainiai būtų suvienodinti su kitų sporto mokyklų.

Kauno A. Martinaičio dailės mokykloje, naujojoje M. Petrausko scenos menų mokyklose bei Tautinės kultūros centre numatyti įkainiai siektų 25 eurus per mėnesį.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu muzikos, šokio, dailės užsiėmimai, kitos edukacinės veiklos ir įvairūs sporto būreliai miesto įstaigose kauniečiams kainuoja nuo 4 iki 20 eurų per mėnesį, o tris ir daugiau vaikų auginančių šeimų atžaloms yra visiškai komensuojami.

Pritaikius naują tvarką, tris ir daugiau vaikų turinčioms šeimoms numatyta pusės nustatyto įkainio kompensacija.

Finansinių sunkumų patiriančios ar socialiai jautresnėms grupėms priskiriamos šeimos ir toliau savo atžalas į neformaliojo ugdymo veiklas leis nemokamai nepriklausomai nuo auginamų vaikų skaičiaus.

„Palyginome Kauno ir kitų didžiųjų šalies miestų neformalaus ugdymo bei privačių tiekėjų kainynus ir matome išties ryškų atotrūkį, nors dažnu atveju turime geresnę infrastruktūrą, vykdome tarpdisciplinines programas, samdome ir į ugdymo procesą traukiame įvairių sričių profesionalus“, – savivaldybės pranešime teigia Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

„Todėl būrelių įkainių perskaičiavimas yra būtinas, bet jis nebus drastiškas. Kokybiškas vaiko ugdymas tėveliams ir toliau kainuos mažiau, nei vienas šeimynos apsilankymas kino teatre“, – teigia jis.

Taip pat siūloma koreguoti būrelių ar sporto užsiėmimų sąlygas, kai neformaliojo ugdymo organizatoriai paslaugas teikia ne pilna apimtimi. Tokiu atveju mokestis už neformalųjį vaikų ugdymą proporcingai mažėtų, atsižvelgiant į realiai veikloms skiriamų valandų apimtis.

Kitą savaitę šio sprendimo projektus dėl neformaliojo ugdymo bei sporto užsiėmimų įkainių pakeitimo svarstys Kauno miesto taryba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)