„Aš procesą stebiu iš šono, ne kaip jo dalyvis, bet aš manau, kad, žinoma, toks žingsnis pakeis Lietuvos politinę darbotvarkę ir aš tikiu, kad į gerą pusę“, – BNS sakė V. Sinkevičius.

Jis ėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojo pareigas, kurias yra sustabdęs, kol dirba Europos Komisijoje.

V. Sinkevičius sakė kol kas negalintis pasakyti, kokia bus jo paties politinė ateitis ir kol kas savęs su jokia politine jėga nesieja.

„Nesiesiu aš kol kas savęs su niekuo – žmonės, kurie dabar susijungė, man tikrai yra labai artimi, bet be jokios abejonės aš turiu puikių draugų ir kolegų, su kuriais mielai pasikalbu ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos gretose“, – sakė jis.

„Mano politinė ateitis bent treji metai bus susieta su Europos Komisija ir intensyvia darbotvarke, o vėliau – žiūrėsime, matote, kaip viskas labai greitai ir netikėtai keičiasi, todėl kažką daugiau pasakyti aš tikrai šiandien dienai neturiu“, – kalbėjo eurokomisaras.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakciją Seime antradienį paskelbė paliekantys 10 parlamentarų, tarp kurių – ekspremjeras Saulius Skvernelis, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, buvusi Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Demokratų frakcijoje „Vardan Lietuvos“ taip pat dirbs Vytautas Bakas, Domas Griškevičius, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus, Tomas Tomilinas ir Algirdas Butkevičius.