Irena Segalovičienė tvirtina, kad sumažėję vakcinavimosi tempai rodo, jog šiuo metu taikoma strategija nebuvo tokia efektyvi, kaip tikėtąsi.

„Matome, kad trečią savaitę tempai (vakcinavimo – BNS) lėtėja, ir tai tikrai yra labai didelis signalas, kuris mums indikuoja, kad reikia peržiūrėti vakcinavimo skatinimo strategiją, nes akivaizdu, kad dabartinė taikoma nebuvo tokia efektyvi, kaip tikėjomės“ – Žinių radijui antradienį sakė I. Segalovičienė.

„Buvo mėnesių, savaičių, kada mes turėjome 41 tūkst. vakcinuotų per dieną, dabar mes 10–12 tūkst. vos pasiekiame“, – teigė Prezidentūros atstovė.

Ji atkreipė dėmesį, kad kai kurios šalys, kaip Airija ar Suomija, yra paskelbusios datą, kuomet atlaisvins beveik visus ribojimus.

Toks žingsnis, pasak I. Segalovičienės, galėtų valdžios institucijas paskatinti aktyviau siekti vakcinacijos tikslų.

„Data, turbūt, nėra panacėja, bet turėtume turėti tam tikras turėti rodiklių indikacijas, galbūt preliminarią atkarpą laike, kuri įpareigotų valdžios institucijas siekti spartesnio vakcinavimo“, – sakė ji.

Pasak šalies vadovo patarėjos, „šviesa tunelio gale“ galėtų būti apie 90 proc. viena ar dviem dozėmis paskiepytų suaugusiųjų.

„Labai svarbu kalbėti apie suaugusius žmones, ne nuo visos populiacijos, nes iš tiesų klausimai dėl vaikų vakcinacijos yra rekomendacinio pobūdžio“, – pabrėžė I. Segalovičienė.

Kiek anksčiau prezidentas Gitanas Nausėda Vyriausybės pasirinktą taktiką nuo COVID-19 paskiepyti kuo daugiau žmonių yra pavadinęs karštligiška ir forsuota.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 676 tūkst. 677 žmonės, visiškai vakcinuota – 1 mln. 533 tūkst. 554, rodo Statistikos departamento duomenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)