Pasak jo, protestai kilo Rūdninkų ir Medininkų stovyklose.

„Stengiamės reaguoti į bet kokius iššūkius, kurie susiję būtent su Rūdninkais, nes tai mums yra viena iš tokių stovyklų, kur apgyvendinti neteisėti migrantai, kur tikrai dažnai tenka reaguoti. Be Rūdininkų, vakar tuo pačiu metu vyko ir Medininkuose panašus renginys. Mes stengiamės reaguoti ir tas sąlygas, kurios iškeltos, stengiamės užtikrinti. Vakar vienas iš tokių, galbūt, ryškesnių dalykų buvo, kad neteisėti migrantai prašėsi į laisvę“, – LRT radijui tvirtino V. Dmitrijevas.

Anot jo, dažniausiai migrantai reikalauja pagerinti gyvenimo sąlygas, tenka spręsti vandens trūkumą, pirkti šiltesnius drabužius, išdalinti papildomus miegmaišius, prašoma avalynės artėjant šaltesniam laikotarpiui, migrantai prašo ir grąžinti mobilius telefonus.

Žiniasklaidos priemonės pirmadienį išplatino raginimą šalies institucijoms sudaryti sąlygas žurnalistams dirbti prie sienos su Baltarusija, siekiant nušviesti ten patruliuojančių pareigūnų veiksmus.

V. Dmitrijevas sako suprantantis „objektyvios informacijos reikšmę visuomenei“, bet patikino, kad žiniasklaidos darbas ribojamas norint netrukdyti Lietuvos pasieniečiams, kurie susiduria ir su kitoje sienos pusėje esančių Baltarusijos pasieniečių, kariškių veiksmais stumiant migrantus į Lietuvą.

„Tikrai situacija yra įtempta, mes prašome tokio supratimo, kad pasieniečiai mūsų galėtų dirbti, jiems neturi būti kažkokio papildomo dėmesio, jie savo dėmesį turi skirti savo funkcijoms atlikti. Bet koks blaškymasis, šiuo atveju, mūsų nuomone, ne visai reikalingas ir ne visai vietoje“, – tvirtino viceministras.

Jis tikino, kad stovyklose migrantams rodomas žiniasklaidos dėmesys iššaukia ir neramumus.

„Kaip pavyzdys, kalbant apie Rūdninkus arba kitą stovyklą, tikrai, žmonės nevengia dėmesio, ir esant dėmesiui jų atžvilgiu, jie tą nepasitenkinimą pradeda dar labiau demonstruoti. Yra įvairių situacijų, kai prireikia ir medikų, ir neramumai kyla dėl bet kokio apsilankymo stovyklose“, – dėstė viceministras.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai per sieną su Baltarusija pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)