Šiuo metu tokie žmonės negali gauti galimybių paso, net jeigu yra pilnai paskiepyti. Ministerija jiems kol kas rekomenduoja naudoti dvi pažymas, patvirtinančias kiekvieno iš skiepų gavimą.

Vis dėlto žadama, kad artimiausiu metu jiems bus sudaryta galimybė pateikti duomenis apie užsienyje gautą skiepą ir gauti COVID-19 pažymėjimą.

„Šiuo metu Registrų centras diegia galimybę įvesti į e.sveikatos sistemą duomenis apie užsienio šalyje atliktą vakcinaciją bei užsienyje diagnozuotą COVID-19 ligą, kai ji buvo patvirtinta teigiamu PGR tyrimu. Šis funkcionalumas pradės veikti jau šį mėnesį, ir užsienyje paskiepytiems arba persirgusiems asmenims, pateikusiems šiuos faktus patvirtinančius dokumentus, bus formuojamas ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas“, – teigia ministerija.

Lietuvoje šis pažymėjimas, gautas pasiskiepijus ar persirgus, yra lygiavertis galimybių pasui, todėl jį turėdami žmonės gali gauti visas kontaktines veiklas.

Pasak ministerijos, šiuo metu yra derinama, kaip ši funkcija veiks praktiškai. Viliamasi, kad sudaryti galimybę šiems žmonėms gauti COVID pažymėjimą pavyks jau šią savaitę.

Nuo rugsėjo 13-osios didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos, arba turintiems neigiamą PGR testą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)