Kartu su S. Skverneliu į naują frakciją dirbti keliaus buvęs jo Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, jo patarėjas Lukas Savickas. Jau antrą kadenciją LVŽS Seimo frakcijoje dirbanti Rūta Miliūtė taip pat turėtų jungtis prie naujos frakcijos.

A. Stončaitis, L. Savickas ir R. Miliūtė nėra partijos nariai, kaip ir pats S. Skvernelis. L. Savickas jau viešai paskelbė, jog trauksis iš frakcijos. Jį, kaip ir R. Miliūtę, LVŽS partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis žadėjo šalinti iš frakcijos dėl pritarimo Partnerystės įstatymui Seime.

Prie naujos kuriamos Seimo frakcijos jungtis turėtų ir iš partijos jau išmestas Tomas Tomilinas ir buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Taip pat Delfi šaltiniai skelbia, jog į frakciją dirbti eis LVŽS frakcijos narės Laima Mogenienė ir Laima Nagienė. Prie frakcijos prisijungti turėtų ir ilgametė LVŽS atstovė Rima Baškienė.

Prie frakcijos prisijungti turėtų ir trys šiuo metu Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantys atstovai: Vytautas Bakas, Algirdas Butkevičius ir Domas Griškevičius.

Taigi, buvusio premjero S. Skvernelio frakcijoje dirbti turėtų bent 12 politikų. O LVŽS frakcija turėtų netekti bent 8 politikų.

Politikos užkulisiuose taip pat kalbama ir apie dar vieną, kuri galėtų palikti LVŽS frakciją.

Spaudos konferenciją nuo 10 valandos iš Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos bus galima stebėti ir Delfi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)