Kaip BNS pranešė teismo atstovė Milda Bučnytė, įrodymų tyrimas atnaujintas dėl galimos ekspertizės atlikimo. Dėl to, kokią ekspertizę atlikti ir ar ją skirti, bus sprendžiama kitame posėdyje.

Tai antras kartas, kai šioje byloje nusprendžiama atnaujinti įrodymų tyrimą.

Prokuroras buvusiam ligoninės vadovui siūlė skirti pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turėtų atlikti pataisos namuose, trejus metus atimti teisę dirbti vadovaujantį darbą valstybės įstaigose bei skirti 37 tūkst. 660 eurų baudą.

Prokuroras taip pat prašė konfiskuoti iš jo automobilio „Mercedes Benz“ kaip neteisėtai gautos naudos vertę pinigais – 20,8 tūkst. eurų bei konfiskuoti kyšių – prekių, paslaugų, darbų – pinigų vertę, siekiančią 19,7 tūkst. eurų, bei televizorių.

Trims drauge su juo teisiamiems verslininkams siūloma skirti nuo 3,8 iki 33,4 tūkst. eurų siekiančias baudas.

I. Dorošas kaltinamas kyšininkavimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, turto iššvaistymu, dokumentų suklastojimu ir piktnaudžiavimu.

Bylos duomenimis, tuometinis Panevėžio ligoninės vadovas, anksčiau vadovavęs Jonavos ligoninei, už palankius viešųjų pirkimų rezultatus šiose įstaigose iš kartu teisiamų trijų verslininkų pigiau gavo automobilį, jam atsidėkota įranga statomam namui.

Teisėsauga yra skelbusi, kad bendra I. Dorošo gautų paslaugų ir daiktų vertė siekia 42,5 tūkst. eurų.

Pats I. Dorošas su kaltinimais jam kategoriškai nesutinka. Jo teigimu, ši baudžiamoji byla buvo sukurta tam, kad būtų sužlugdyta ankstesnei Panevėžio ligoninės vadovybei iškelta byla.

Ši byla teismą pasiekė dar 2017 metais, nuosprendį joje planuota skelbti 2019 metais, tačiau tuomet, atėjus metui skelbti nuosprendį, taip pat nuspręsta atnaujinti įrodymų tyrimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją