Šių metų reitinge tai yra aukščiausias iš visų Lietuvos universitetų įvertinimas.

„Šis įvertinimas – maloni žinia Universitetui mokslo metų pradžios proga. Esame tarptautiški, laikomės aukščiausių standartų. O šiandien matome ilgo, nuoseklaus ir kruopštaus darbo, paremto studijų, mokslo ir klinikinės praktikos vienovės principu, rezultatus, prie kurių prisidėjo visa Universiteto bendruomenė“, – sako LSMU rektorius prof. Rimantas Benetis.

Sudarant šių metų reitingą, aukščiausią įvertinimą – 75 balus – LSMU gavo pagal cituojamumo kriterijų (angl. Citations). Reitingo sudarytojai nurodo, kad šis kriterijus atspindi aukštosios mokyklos mokslinės veikos įtaką pasaulyje ir žinių bei idėjų plėtros mąstą.

LSMU išsiskyrė ir vertinant pagal tarptautinės perspektyvos kriterijų (angl. International outlook), – 53 balai. Šis kriterijus rodo aukštosios mokyklos pasiekimus tarptautiniu mastu ir gebėjimą pritraukti pirmosios bei antrosios pakopų studentus iš viso pasaulio.

Šiandien LSMU – vienas tarptautiškiausių universitetų Lietuvoje. Beveik 20 proc. Universiteto studentų – užsieniečiai. Dažniausiai studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete, Kaune, renkasi būsimieji studentai iš Izraelio, Švedijos, Vokietijos ir Indijos, teigia Universiteto atstovas Tautvydas Bulvičius.

LSMU įvertintas ir kaip institucija, savo inovacijomis, išradimais bei konsultacijomis padedanti vystytis pramonei. Pagal pramonės pajamų (angl. Industry income) kriterijų Universitetui skirti 35 balai.

Pažymėtina, kad Lietuvos sveikatos mokslų universitetas jau ne pirmą kartą sulaukia prestižinių pasaulio universitetų reitingų dėmesio. ELTA yra skelbusi, jog 2019 metais QS kylančių Europos ir Azijos universitetų reitinge ( angl. Emerging Europe and Centra Asia – EECA) LSMU atsidūrė tarp 31 proc. geriausių regiono aukštųjų mokyklų. „QS World University Rankings by Subject 2020“ praėjusiais metais Universitetą įvertino kaip vieną iš 550 geriausių pasaulio aukštųjų mokyklų, vykdančių medicinos studijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)