Jis viešės užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kvietimu, minint Lietuvos ir Lenkijos diplomatinių santykių atkūrimo trisdešimtmetį, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Ministrai aptars Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą migracijos klausimais, regioninio saugumo ir santykių su Rytų kaimynėmis aktualijas, bendrų infrastruktūrinių projektų plėtrą.

G. Landsbergis ir Z. Rau drauge atidarys parodą „Lenkija ir Lietuva – kartu už laisvę“, kuri bus eksponuojama Konstantino Sirvydo skvere Vilniuje.

Lenkijos užsienio reikalų ministras taip pat susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Z. Rau pirmadienį lankysis Vilniaus universitete, kur dalyvaus diskusijoje su Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto pirmakursiais.

„Per susitikimą bus aptariamos pagrindinės Lenkijos užsienio politikos kryptys ir iššūkiai, su kuriais ji susiduria. Lenkija yra svarbus tarptautinės politikos veikėjas Vidurio Europoje, todėl pokalbis neapsiribos vien tik dvišalių Lietuvos ir Lenkijos santykių aptarimu“, – VU pranešime sakė diskusijos moderatorius Marijušas Antonovičius.

Tai ne pirmas Z. Rau vizitas Vilniuje. Liepos 6–7 dienomis Lenkijos diplomatijos vadovas dalyvavo Vilniuje vykusiame „Liublino trikampio“ ministrų susitikime bei konferencijoje dėl reformų Ukrainoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)