Į liberalų lyderio poziciją kandidatuoja dabartinė partijos pirmininkė, Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir parlamentaras Andrius Bagdonas.

Pastarasis BNS sakė rinkimuose dalyvausiąs iki jų pabaigos.

„Neplanuoju atsiimti kandidatūros. Esu dėkingas kolegoms, kurie iškėlė mane, už matymą, kad galėčiau vadovauti Liberalų sąjūdžiui“, – teigė jis.

Pasak A. Bagdono, partijos, renkančios lyderį iš vieno kandidato, gali netekti rinkėjų pasitikėjimo dėl demokratijos stokos.

Anksčiau iš rinkimų kovos pasitraukė Seimo narė Edita Rudelienė, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas ir Liberalų sąjūdžio Kauno miesto skyriaus pirmininkė Nijolė Putrienė.

„Dėl to nuspręsta daryti vieną rinkimų turą ir balsavimą pradėti rugsėjo 16 dieną, o baigti suvažiavimo metu, rugsėjo 18 dieną“, – BNS informavo Liberalų sąjūdžio komunikacijos vadovas Antanas Martusevičius.

Liberalai balsuos elektroniniu būdu.

Anksčiau planuota, kad pirmasis rinkimų turas turėtų vykti rugsėjo 6–10 dienomis, prireikus pakartotinis balsavimas buvo numatytas rugsėjo 16–18 dienomis.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

Valdančiajai daugumai priklausantis Liberalų sąjūdis turi 7 tūkst. narių, Seimo frakciją sudaro 12 liberalų. Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad partijai per Seimo rinkimus paramą žada 5,5 proc. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)