„LGBTQ+ bendruomenės balsas nuo pat nepriklausomybės pradžios nėra girdimas. Mes nereikalaujame išskirtinių teisių, tiesiog norime prieš įstatymą būti lygūs, kaip tai numato Konstitucijos 29 straipsnis. „Kaunas Pride“ eitynių kaip protesto tikslas atkreipti dėmesį į socialines problemas su kuriomis susiduria LGBTQ+ bendruomenė Kaune bei Lietuvoje“, – teigia renginio organizatoriai.

Prieš renginį organizatoriai yra pateikę 14 punktų reikalavimų sąrašą, kuriame minimos teisės į santuoką ir įsivaikinimą nepriklausomai nuo partnerių lyties, įstatymų, kurie, pasak jų, leidžia cenzūruoti informaciją apie LGBTQ+ asmenis ir neužtikrina pakankamos jų apsaugos, pakeitimas.

Jie reikalauja efektyviau kovoti su neapykantos kalba ir sveikatos priežiūros paslaugų, kurios būtų teikiamos nediskriminuojant žmonių dėl jų lytinės tapatybės.

Renginio organizatoriai šią savaitę susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir pristatė jai savo reikalavimų sąrašą.

Eitynių organizatoriai kritikavo miesto savivaldybę, jog ši vilkina sprendimą ir siekia nutildyti miesto valdžiai oponuojančius žmones.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis savo ruožtu teigė, kad teismui leidus, eitynės galės vykti, tačiau pats manantis, kad Laisvės alėja nėra skirta tokiems renginiams: „mano asmenine nuomone, nebūtina visur ir viešintis“, teigė jis.

Leidimas renginiui suderintas tik penktadienio pavakarę, po to, kai tai padaryti savivaldybę neskundžiama nutartimi įpareigojo teismas.

Eitynės vidurdienį prasidės nuo Nepriklausomybės aikštės prie Soboro. Dalyvių kolona judės Laisvės alėja iki jos pabaigos, tuomet apsisuks ir judės tuo pačiu maršrutu atgal. Eitynės pasibaigs vėl susirenkant Nepriklausomybės aikštėje.

Organizatoriai šeštadienio renginyje tikisi apie tūkstančio žmonių, leidime numatyta, kad jų gali susirinkti iki 3 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)