Pirmajame komisijos posėdyje taip pat ketinama aptarti būsimos Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir fizinį barjerą pasienyje statysiančios valstybės energetikos grupės „Epso-G“ sutarties pagrindines nuostatas, įskaitant tvoros technines specifikacijas.

BNS žiniomis, projektą ketinama suskaidyti į dvi dalis. Svarbiausiuose maždaug 100 kilometrų ilgio pasienio ruožuose, kur yra didžiausia tikimybė patekti nelegaliems migrantams, darbus ketinama pavesti „Epso-G“ įmonei „Tetas“ – ji darbus galėtų pradėti jau rugsėjį.

Likusiuose maždaug 400 km ilgio ruožuose tvoros statybai ketinama pasitelkti kitas įmones. Jų atranką planuojama paskelbti dar rugsėjo mėnesį, o darbai galėtų prasidėti šių metų pabaigoje.

Anksčiau planuota, kad tvora būtų baigta iki 2022-ųjų rugsėjo, o galutinis terminas dar bus patikslintas.

508 kilometrų ilgio tvorai pasienyje su Baltarusija statyti Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.

Komisijoje, be premjerės, dirba ministrų kabineto nariai, VSAT vadas, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkas, „Epso-G“ atstovas. Prireikus ji gali pasitelkti nepriklausomus ekspertus, kitų institucijų ir įstaigų atstovus.

Fizinį barjerą pasienyje su Baltarusija nuspręsta statyti Lietuvai pastaraisiais mėnesiais susiduriant su išaugusia nelegalia migracija. Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija jau pateko per 4,1 tūkst. migrantų, tačiau valdžiai nutarus juos apgręžti tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)