Kaip pranešė Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus, per praėjusią parą atspausdinta per 20 tūkst. Galimybių pasų.

„Registrų centro duomenimis, Sodroje per vakar dieną gyventojams išduota apie 700, Lietuvos pašte – apie 2800, vaistinėse – apie 15 tūkst. Registrų centro padaliniuose – apie 4 tūkst. spausdintų Galimybių pasų“, – rašoma atsakyme.

Vis tik pagrindiniu šaltiniu gauti Galimybių pasą ir toliau išlieka interneto svetainė gpasas.lt.

„Per dieną Galimybių pasą atsisiunčia vidutiniškai apie 50 tūkst. gyventojų“, – teigiama Registrų centro atsakyme.

Delfi primena, jog nuo rugsėjo 13 dienos Galimybių paso neturintys asmenys negalės lankytis nebūtinųjų prekių parduotuvėse, lankytis parduotuvėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių, augalų, sėklų, trąšų pardavimas, tačiau jų prekybos plotas viršija 1500 kv. metrų.

Taip pat gauti grožio specialistų paslaugas, lankytis bibliotekų skaityklose, užsisakyti smulkaus remonto paslaugas, kai kontaktas tarp paslaugos gavėjo ir teikėjo trunka ilgiau nei 15 minučių.

Nebus leidžiama dalyvauti uždarose erdvėse, o atvirose erdvėse kultūros, pramogų, sporto renginiuose, šventėse, mugėse, festivaliuose, kai dalyvauja daugiau nei 500 asmenų.

Kas gali gauti Galimybių pasą?

Galimybių pasas nuo šio pirmadienio jau galioja 60 dienų. Ją gali gauti nuo koronaviruso vakcinuoti, persirgę arba PGR testą atlikę asmenys, bei vaikai iki 16 metų.

Pateikiame visus kelius gauti Galimybių pasą:

1. Kai asmuo yra pasiskiepijęs viena iš šių COVID–19 ligos vakcinų:

  • praėjus vienai savaitei nuo „Comirnaty“ ar „Spikevax“ vakcinos antrosios dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
  • praėjus 2 savaitėms nuo „COVID–19 Vaccine Janssen“ vakcinos dozės suleidimo;
  • praėjus 4 savaitėms, bet ne daugiau kaip 13 savaičių nuo pirmos „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo;
  • po antros „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
  • praėjus 2 savaitėms nuo „Comirnaty“, „Spikevax“, ar „Vaxzevria“ vakcinos vienos dozės suleidimo asmeniui, kuris persirgo COVID–19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS–CoV–2 PGR tyrimo rezultatu;
  • Galimybių pasą galės gauti ir asmenys, kurie skiepijosi pilna vakcinos schema, jei vakcinos miksuojamos.


2. Kai asmuo persirgo COVID–19 liga ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS–CoV–2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 210 dienų (bet ne anksčiau, nei asmeniui baigėsi paskirtos izoliacijos terminas);

3. Kai asmuo, kuriam atlikus COVID–19 tyrimą gautas neigiamas rezultatas, – ne anksčiau nei prieš 48 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus SARS–CoV–2 PGR tyrimą;

4. Asmuo prieš mažiau nei 60 dienų yra gavęs teigiamą (kai nustatomi anti–S, anti–S1 arba anti–RBD IgG antikūnai prieš SARS–CoV–2) kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą, išskyrus atvejus, kai serologinis tyrimas atliekamas po skiepijimo COVID–19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina;

5. Yra vaikas iki 16 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)