Po karinių pajėgų išvedimo iš Afganistano „toliau atidžiai stebėsime įvykius ir įsiklausysime į Afganistano moterų ir mergaičių balsus“, – teigiama moterų lyderių kreipimesi, kuriuo tarptautinė bendruomenė raginama atidžiai stebėti padėtį ir teises tų, kurie šiuo metu yra pažeidžiamiausi Afganistane.

„Raginame dabartinės ir būsimos Afganistano valdžios atstovus gerbti moterų ir mergaičių teises ir susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie varžytų jų teises tokiose srityse kaip užimtumas, švietimas, galimybė naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis, kultūra ar valstybinių pareigų vykdymas. Ypač raginame Afganistano valdžią užkirsti kelią bet kokios formos smurtui prieš moteris ir mergaites.

Nepaisant mūsų skirtumų, vyrai ir moterys yra lygūs, o jų teisės yra neatimamos ir neginčijamos“, - rašoma kreipimesi.

Prie šio kreipimosi prisijungė Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen, Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas, Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin, Gruzijos prezidentė Salome Zourabichvili, Graikijos prezidentė Katerina Sakellaropoulou, Moldovos prezidentė Maia Sandu, Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern ir Norvegijos ministrė pirmininkė Erna Solberg.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)