Diena bus debesuota su pragiedruliais. Pradedant šiauriniais rajonais, daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis galima perkūnija. Rytinėje šalies pusėje lis gausiau ir keletą kartų per dieną. Įsismarkaus vakarų, šiaurės vakarų vėjas, daug kur jo gūsiai sieks 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks nuo 15–17 laipsnių šiauriniuose rajonuose iki 18–19 laipsnių šalies pietiniame ir pietvakariniame pakraštyje.

Vilnių šiandien laistys trumpi lietūs, antroje dienos pusėje galima perkūnija. Vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai sostinėje sieks 15–18 m/s. Oras spės sušilti iki 16–18 laipsnių.

Šeštadienį mūsų orus dar lems tolstantis ciklonas. Naktį bus nepastoviai debesuota, žymesnio lietaus nenumatoma, tačiau dieną virš mūsų krašto vėl formuosis kamuoliniai lietaus debesys ir daug kur trumpai, daugiausia negausiai palis. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, smarkokas, tačiau pavojingų gūsių tikimybė nedidelė. Naktį pragiedrėjus temperatūra beveik visur, išskyrus Kuršių neriją, nukris iki 3–8 laipsnių šilumos. Nuo šalnų gelbės tik neramus vėjas ir dieną sudrėkinta žemė. Dieną šalyje vyraus vos 13–15 laipsnių šiluma ir tik kur ne kur pietvakariuose gali sušilti iki 16 ar 17 laipsnių.

Sekmadienį mūsų regione stiprės anticiklonas, bet Lietuva pateks į jo šaltesniąją – rytinę pusę. Saulės bus daugiau, tačiau rytiniuose rajonuose dar vietomis gali truputį palyti. Vėjas tebepūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, bet jau gerokai silpnesnis. Naktis bus vėsi kaip ir praėjusioji – šilumos beliks vos 2–8 laipsniai. Vietomis dirvos paviršiuje jau prognozuojamos šalnos iki 0–2 laipsnių šalčio. Dieną daugelyje vietovių aukščiausia temperatūra vėl sieks vos 12–15 laipsnių, kiek šilčiau turėtų būti arčiau jūros.

Pirmadienį anticiklono centras suksis arti Lietuvos. Lietaus, bent jau žymesnio, tikimybė bus nedidelė, vėjas nurims. Naktį šalnos iki 0–3 laipsnių šalčio grasins jau didesnei šalies daliai. Dieną temperatūra sušvelnės iki 14–18 laipsnių šilumos.