Jis taip pat teigė negalintis komentuoti lenkų žiniasklaidos pranešimų, kurie nėra pagrįsti oficialiais šaltiniais.

„Aš nežinau tos informacijos šaltinio, todėl aš negaliu jos vadinti informacija. Tas straipsnis, manau, atspindi tendenciją, kad dezinformacinės žinutės, vienu ar kitu pavidalu, pasirodys mūsų informacinėje erdvėje“, – pridūrė jis.

Ministras akcentavo, kad Lietuva ir NATO yra pajėgi atskirti „provokacijas, dezinformaciją ir nesileisti į kitos pusės primetamus žaidimus“.

„Ypač kai mėginama manipuliuoti žmonių baimėmis. Siūlau nesibauginti“, – teigė jis.

Ministras taip pat teigė, kad dezinformacijos „Zapad“ pratybų metu „bus dar ne viena“. Jis kartojo, kad Lietuva pasirengusi atremti su „Zapad“ pratybomis susijusias grėsmes.

„Turime pakankamai pajėgumų, esame stiprūs, sulaukiam kaip niekad didelės sąjungininkų paramos, esame išnagrinėję pačius įvairiausius scenarijus ir pasiruošę savo atsako ir reakcijos planus“, – BNS ketvirtadienį sakė A. Anušauskas.

Remdamasis neįvardintais šaltiniais, Lenkijos leidinys „Dziennik Gazeta Prawna“ ketvirtadienį pranešė, jog karinių pratybų metu Baltarusijos kariai gali „kelis kilometrus įžengti į Lietuvos teritoriją“.

Kaip nurodoma publikacijoje, NATO ruošiasi scenarijui, kuriuo „rimtai pažeidžiamas Lietuvos suverenitetas“.

„Dziennik Gazeta Prawna“ teigia, kad Kremlius, pasinaudojęs Minsku, tokiu būdu gali mėginti patikrinti NATO ribas.

Tekste nupasakojamas scenarijus, pagal kurį tokios provokacijos atveju Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nuo jos atsiribotų ir apsimestų, jog viskas vykdoma vien Baltarusijos iniciatyva. Be to, jis pats pasiūlytų tarpininkauti, sprendžiant susidariusią situaciją.

Publikacijoje rašoma ir apie tai, kad panašios provokacijos galimos ir prie Lenkijos bei Baltarusijos pasienio.

Pratybos „Zapad 2021“ vyks šių metų rugsėjo 10–16 dienomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)