„Spėjame, kad kažkas vykdo turbūt statybas, ypač dabar, <...>, daug kur reikia ir žmonėms, darbininkams. Turbūt pasinaudojo kažkas nemokamai“, – komentavo Šernų girininkas Arūnas Samoška.

Vietos gyventojai tokią vagyste stebisi, bet juokauja, kad tualetas yra labai jau reikalingas dalykas.

„Jis yra lengvas, kas ten, iki 20 l vandens, jeigu yra to šlapimo, ar kaip ten. Į priekabikę įsiguldė, kas ten yra. Bet ten dviese tik galėjo, vienas – ne“, – sakė vienas iš darbuotojų.

Kitas komentavo, kad atrasti galus bus sunku, nes nei čipuotas, nei žymėtas.

„Plastiko gabalas ir viskas. Nusinešei į namus ir pastatei.“

„Bet įmonės juk aptarnauja, tai kur pats išpilsi, nežinau“, – pridūrė dar vienas.

Šernų girininkas sako, kad biotualetai poilsiavietėse radosi tik šiemet.

„Kad gyventojai ar poilsiautojai neitų kažkur į mišką savo gamtinių reikalų atlikti, tai visose poilsiavietėse ar stovyklavietėse <...> stengiamės pastatyti biotualetus. Mūsų girininkijoje dabar yra pastatyti keturi biotualetai“, – sakė A. Samoška.

Vienos, iš biotualetus nuomojančių įmonių darbuotoja sako, kad nors biotualetų iki šiol niekas negvelbė, vienas dingo ir iš statybvietės Klaipėdos rajone.

„Jis buvo išvalytas, paruoštas ir jau berods kitą dieną ir pasigedome. Matyt, kažkas nužiūrėjo. Iš tikrųjų, tai yra reti atvejai ir mano karjeroje buvo pirmas toks atvejis“, – komentavo biotualetus nuomojančios įmonės darbuotojas Gediminas Dvarionas.

Bet nuo vandalų biotualetai nukenčia – dažniausiai juos išvarto. Kartais net susprogdina.

„Ypač žiemos metu, po Naujųjų metų šventės, likusios sproginėjančios petardos būna, kad sugadina tiesiog biotualetų bakus. Tiesiog įmeta ir susprogdina tuos bakus. Žodžiu, jie skyla ir taip nepataisomai sugadinami“, – teigė G. Dvarionas.

Jeigu pavyktų susekti, kur biotualetai dingo, juos atpažinti esą nebūtų sunku.

„Visi tualetai turėjo užslėptus ženklinimo numerius, kaip ir dviračius policija ženklina, taip pat buvo suženklinti ir tualetai. Žinote, vis tiek, pasaulis – platus“, – juokavo Šernų girininkas.

Nugvelbus du biotualetus padaryta apie 1200 eurų žala.